Σε θρίλερ εξελίσσονται οι εκλογές στην Τουρκία

Η συμμετοχή στις φετινές κάλπες στην Τουρκία έφτασε στο εντυπωσιακό 93,6%, ξεπερνώντας κατά πολύ το 86% των εκλογών του 2018. Μάλιστα, και τα δύο στρατόπεδα δηλώνουν στο Reuters ότι πλέον το πιθανότερο σενάριο είναι υπάρξει δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του 13ου προέδρου της Τουρκίας.

Αν και η Τουρκία οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 28 Μαΐου, ημέρα Κυριακή, η επικράτηση του Ρετζέπ Ταγίπρ Ερντογάν έναντι σύσσωμης της αντιπολίτευσης, με αρκετά μεγάλη διαφορά, παρόλα ταύτα, ισοδυναμεί με μεγάλη ανατροπή των δεδομένων, θέτοντας νέες βάσεις για την επόμενη ημέρα στη γειτονική μας χώρα.

Μία σημαντική λεπτομέρεια, που ενδεχομένως να κρίνει την έκβαση των επαναληπτικών εκλογών, οι οποίες επίσης αναμένεται να εξελιχθούν σε θρίλερ, είναι η εξής. Η διαφορά σε απόλυτο αριθμό ψήφων του Ερντογάν από τον Κιλιτσντάρογλου, καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την κάλυψή της στον δεύτερο γύρο, ακόμη και αν όλοι οι ψηφοφόρου του Ογάν κατευθυνθούν στον συνασπισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο πρώτος γύρος των τουρκικών προεδρικών εκλογών εξελίχθηκε στην ουσία σε ένα θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, 20 και πλέον χρόνια στην εξουσία της χώρας, δείχνει ότι έχει πολύ μεγαλύτερες αντοχές, από εκείνες που υπολόγιζε η αντιπολίτευση.

Από νωρίς, όταν άρχισε να διαφαίνεται η υπεροχή του Ερντογάν στα ποσοστά έναντι του αντιπάλου του, χιλιάδες υποστηρικτές του ξεχύθηκαν στους δρόμους και πανηγύριζαν με τουρκικές σημαίες, με αφίσες του Τούρκου προέδρου, καπνογόνα και συνθήματα νίκης.

Πηγή: pagenews.gr