Η Βάσω Πανταζή δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη έθεσε στον Άρειο Πάγο θέμα αντισυνταγματικότητα της «τροπολογίας Βορίδη» και των τελευταίων τροπολογιών

Η Βάσω Πανταζή δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη έθεσε στον Άρειο Πάγο θέμα αντισυνταγματικότητα της «τροπολογίας Βορίδη» και των τελευταίων τροπολογιών που έγιναν στην εκλογική νομοθεσία, και παράλληλα ζητάει να σταλεί προδικαστικό ερώτημα στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Στο Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η κυρία Πανταζή κατέθεσε υπόμνημα με το οποίο υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικές πολλαπλώς οι τροποποιήσεις στο άρθρο 32 του ΠΔ 26/2012 και εξ αυτού του λόγου υπάρχει αναγκαιότητα μη εφαρμογής της από τον Άρειο Πάγο.

Παράλληλα ζητάει να σταλεί σχετικό προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανακοίνωση της κυρίας Πανταζή έχει ως εξής:

«Χθες αργά το βράδυ, το δικηγορικό μας γραφείο, υπέβαλλε ενώπιον του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου υπόμνημα για την υποβοήθηση της κρίσης του, σχετικά με την ανακήρυξη του συνδυασμού υποψηφίων του Εθνικού Κόμματος Έλληνες στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου.

Στο υπόμνημα μας στοιχειοθετείται η αντισυνταγματικότητα της πολλαπλώς τροποποιημένης διάταξης του άρθρου 32 του ΠΔ 26/2012 και η εξ αυτού του λόγου αναγκαιότητα μη εφαρμογής της από τον Άρειο Πάγο.

Έχουμε την πεποίθηση ότι το υπόμνημα μας αυτό θα βοηθήσει τους Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας μας σε δίκαιη κρίση που δεν θα παραβιάζει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, το τεκμήριο αθωότητας, την ελεύθερη έκφραση του εκλογικού σώματος και τις δεσμεύσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες της χώρας μας.

Επί την βάσει του τελευταίου, ζητήσαμε την αποστολή προδικαστικού ή οιονεί προδικαστικού ερωτήματος προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς αυθεντική ερμηνεία της αντίθεσης της διάταξης με υπερνομοθετικές προβλέψεις, πριν την εφαρμογή της διάταξης και όχι μετά από αυτή».

Πηγή: pagenews.gr