Η αντίστροφη μέτρηση για τις δεύτερες εκλογές, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου, έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης και ο Αλ. Τσίπρας  και ο Ν. Ανδρουλάκης δεν κράτησαν την διερευνητική εντολή

Η αντίστροφη μέτρηση για τις δεύτερες εκλογές, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου, έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης και ο Αλ. Τσίπρας  και ο Ν. Ανδρουλάκης δεν κράτησαν την διερευνητική εντολή. Επισπεύδονται οι θεσμικές διαδικασίες και, πλέον, αναμένεται να εκδοθεί διορθωτικό προεδρικό διάταγμα, το οποίο θα ορίζει ότι η νέα Βουλή που ανέδειξαν οι κάλπες της 21ης Μαΐου θα συγκληθεί το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα γίνει αύριο, Τετάρτη 24/5, συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αλλά θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες για προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η νέα Βουλή θα ορκιστεί την Κυριακή το απόγευμα, στις 18:00.

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η εκλογή προεδρείου της Βουλής και την ίδια ημέρα αναμένεται να κλείσει το Κοινοβούλιο, καθώς θα θυροκολληθεί νέο προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εθνικών εκλογών.

Χθες, Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, που αναδείχθηκε θριαμβευτικά πρώτο κόμμα στις εκλογές, έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη διερευνητική εντολή, ωστόσο την παρέδωσε τηλεφωνικώς το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ο Κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με την κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε πως δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και θεωρεί χρέος του να συμβάλει ώστε να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο, όπως απεδείχθη τελικά στην πράξη, της απλής αναλογικής.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε, μάλιστα, «να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές το συντομότερο δυνατό. Πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται σήμερα μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας και όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα».

Πηγή: pagenews.gr