Τρεις ώρες κράτησε η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Ήρεμα -αν και με ορισμένες στιγμές έντασης- κύλησε το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαϊου. Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης εξήγησαν τις βασικές τους θέσεις για την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, την Παιδεία και τις άλλες ενότητες της τηλεμαχίας, ενώ μεταξύ τους άφησαν και αιχμές. Όπως ο κ. Ανδρουλάκης έναντι του κ. Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις, με τον πρωθυπουργό να εξηγεί ότι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ήταν «μία σκιά για την κυβέρνησή μας» και να σημειώνει ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια» και τον κ. Ανδρουλάκη να σχολιάζει ότι «δεν ήμουν κίνδυνος για την δημοκρατία, αλλά για την Νέα Δημοκρατία».Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος, Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις έθεσαν οι δηοσιογράφοι: Ράνια Τζίμα (Mega), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Μάρα Ζαχαρέα (Star) και Παναγιώτης Στάθης (Open).

Oι θεματικές ενότητες στις οποίες κλήθηκαν να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν έξι:

  • 1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
  • 2. Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα
  • 3. Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
  • 4. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
  • 5. Περιβάλλον και Ενέργεια
  • 6. Νέα Γενιά.

Την τηλεμαχία συντόνισε ο Γιώργος Κουβαράς και ερωτήσεις έθεσαν οι εξής δημοσιογράφοι από έξι τηλεοπτικούς σταθμούς: Γιώργος Παπαδάκης, Παναγιώτης Στάθης, Ράνια Τζίμα, Μάρα Ζαχαρέα, Αντώνης Σρόιτερ και Σία Κοσιώνη.

Όπως έκανε γνωστό η ΕΡΤ, το debate καλύπτεται με 26 τηλεοπτικές κάμερες, που βρίσκονται έξω και μέσα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Πηγή: pagenews.gr