Προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών αναφορικά με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες, διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών αναφορικά με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες, διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος, ενώ τα διερευνώμενα αδικήματα κινούνται προς κάθε κατεύθυνση. Εκτός από την ποινική έρευνα, διεξάγεται και διοικητική έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Είχε προηγηθεί στις αρχές της εβδομάδας δημοσίευμα της ιστοσελίδας evros-news που ανέφερε ότι από τους 250 νέους συνοριοφύλακες οι οποίοι έχουν προσληφθεί για την ενίσχυση των δυνάμεων στον Έβρο, δεκάδες έχουν υπογράψει εικονικά σύμφωνα συμβίωσης προκειμένου να εξασφαλίσουν τα πέντε προβλεπόμενα μόρια ώστε να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, υπηρετώντας στα υπαγόμενα σε αυτή Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Τυχερού και Σουφλίου.

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων Έβρου στο pagenews.gr: Έχει προκληθεί μεγάλη ταραχή με τα σύμφωνα συμβίωσης

Το pagenews.gr και η δημοσιογράφος Σοφία Χύτου επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά ο οποίος δήλωσε τα εξής: “Δυστυχώς έχει προκληθεί μεγάλη ταραχή στις “τάξεις” μας με τα σύμφωνα συμβίωσης των νέων Συναδέλφων μας. Το είχαμε επισημάνει στην Φυσική Ηγεσία τον προβληματισμό μας για αν ισχύσουν. Δεν πήραμε ποτέ απάντηση. Επίσης το είχαμε επισημάνει και στους τοπικούς βουλευτές του Νομού μας. Πλέον έχει δοθεί εντολή από τον Υπουργό μας για Δοικητικη έρευνα για εάν υπάρχουν εικονικά σύμφωνα συμβίωσης..

Πηγή: pagenews.gr