Στις σημειώσεις αναφέρεται συνάντηση στις 15 Σεπτεμβρίου και η άλλη στις 22 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Αρτέμη Αρτεμίου την πρώτη φορά, ενώ τη δεύτερη στη συνάντηση Παππά-Αρτεμίου μετείχε και ο ίδιος ο Καλογρίτσας.

Στις σημειώσεις αναφέρεται συνάντηση στις 15 Σεπτεμβρίου και η άλλη στις 22 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Αρτέμη Αρτεμίου την πρώτη φορά, ενώ τη δεύτερη στη συνάντηση Παππά-Αρτεμίου μετείχε και ο ίδιος ο Καλογρίτσας. Προς επίρρωσιν των όσων κατέθεσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, η υπεράσπιση του επιχειρηματία προσκόμισε σήμερα μέρος των ημερολογίων της Ευθαλίας Διαμαντή.

Από τα αποσπάσματα που προσκομίστηκαν προκύπτουν σύμφωνα με την υπεράσπιση του Χρήστου Καλογρίτσα, εμφανίζονται καταχωρήσεις για συναντήσεις του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με το δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου και τον επιχειρηματία στο γραφείο του. Ο ένας εκ των συνηγόρων του επιχειρηματία, Άγγελος Καραχάλιος, τόνισε στο Ειδικό Δικαστήριο πως υπάρχουν, δύο σημειώσεις τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η μία αφορά συνάντηση στις 15 Σεπτεμβρίου και η άλλη στις 22 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου την πρώτη φορά, ενώ τη δεύτερη στη συνάντηση Παππά-Αρτεμίου μετείχε και ο ίδιος ο Καλογρίτσας. Η δεύτερη συνάντηση των τριών έχει καταχωρηθεί την ημέρα συνάντησης του κ. Καλογρίτσα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Θα ήθελα να καταθέσω δύο ακόμα σημαντικά στοιχεία που αφορούν την κατάθεση τη κυρίας Διαμαντή, αλλά και το ιστορικό sms της 15 Νοεμβρίου 2016, που δεν άφησε ασχολίαστο ο Τύπος και πολιτικός κόσμος. Το συνδέω ευθέως με το περιεχόμενο της κατάθεσης Διαμαντή και με το μήνυμα αυτό, γιατί τέθηκε θέμα αξιοπιστίας της, τη χαρακτήρισαν ανυπόληπτη, ψευδομάρτυρα και συκοφάντη. Το ημερολόγιο που τηρούσε η επί σαράντα χρόνια γραμματέας του Καλογρίτσα του οποίου θα καταθέσουμε αποσπάσματα δύο ημερών της 15 και 22-9- 2016. Η κυρία Διαμαντή κατέθεσε ότι ο κ. Αρτεμίου είχε συναντήσεις με Παπά και Καλογρίτσα στα γραφεία Καλογρίτσα. Η ίδια μάρτυρας έχει πει, ότι στις 22-9-2016 συναντήθηκε ο Χρήστος Καλογρίτσας με τον κ. Μαρινάκη. Τόσο στις 15/9 υπάρχει καταχωρημένη συνάντηση με Αρτεμίου στα γραφεία της εταιρείας Καλογρίτσα αλλά και στις 22 -9 υπάρχει συνάντηση Παππά Καλογρίτσα με Αρτεμίου, μετά τη συνάντηση με Μαρινάκη και το βράδυ συνάντηση Kαλογρίτσα με τον κ. Παππά», τόνισε ο κ. Καραχάλιος.

Ειδικότερα οι σημειώσεις στο ημερολόγιο της Διαμαντή:

15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -14,25- 15,00
22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -13,25-23,45
22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) -21,00 – 21,30
22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα) -22,15-22,4

Στο μεταξύ, η υπεράσπιση του Νίκου Παππά και συγκεκριμένα ο δικηγόρος του, Γιάννης Μαντζουράνης υπέβαλε στο δικαστήριο ένσταση σχετικά με τα μηνύματα που προσκομίστηκαν από τον Χρήστο Καλογρίτσα με ηλεκτρονικούς διαλόγους μεταξύ του επιχειρηματία και του Νίκου Παππά. Ο κ. Μαντζουράνης αφενός είπε ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία προσκομίστηκαν χωρίς τη συγκατάθεση του ενός από τους συνομιλητές, δηλαδή του Νίκου Παππά και από την άλλη έκανε λόγο για πλαστότητα των μηνυμάτων αυτών. Όπως είπε «αν έχει κάποιος το κινητό κάποιου μπορεί να φτιάξει όσα μηνύματα θέλει». Μάλιστα ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, πρόσθεσε ότι «τα μηνύματα είναι πλαστά και είναι παραποιημένα. Κάποιος έχει βάλει το χεράκι του». Για αυτό το λόγο προσκομίστηκε από την υπεράσπιση του Νίκου Παππά σχετική πραγματογνωμοσύνη στο Δικαστήριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr