Εφορία: Μπορεί οι περισσότεροι πολίτες να είναι σε περίοδο διακοπών, αλλά η επιστροφή τους θα τους φέρει αντιμέτωπους με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις

Μπορεί οι περισσότεροι πολίτες να είναι σε περίοδο διακοπών, αλλά η επιστροφή τους θα τους φέρει αντιμέτωπους με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και τη σκληρή πραγματικότητα των πληρωμών, μιας και μέχρι το τέλους του μήνες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Συγκεκριμένα έως τις 31 Αυγούστου τα “μέτωπα” των πολιτών έχουν ως εξής:

  •  η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ
  •  η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος (για όσους πλήρωσαν την πρώτη) ή πρώτη και η δεύτερη μαζί, από τους φορολογουμένους που θα υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις έως τις 30 Αυγούστου.
  • η δεύτερη δόση Επιστρεπτέων Προκαταβολών από περίπου 700.000 επιχειρήσεις, ή οι δύο πρώτες δόσεις από όσες επιχειρήσεις έλαβαν παράταση έως το τέλος Αυγούστου

Τα έσοδα αυτά συντείνουν στη συνέχιση της στήριξης των πολιτών με μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ ώς τα μέσα του 2023 και νέες, μόνιμες παρεμβάσεις ύψους άνω των 1,5 δισ. ευρώ για τον επόμενο χρόνο τις οποίες προγραμματίζει το οικονομικό επιτελείο παρά την επικείμενη κορύφωση της ενεργειακής κρίσης το φθινόπωρο.

“Το ύψος της νέας βοήθειας (μέσω του συμπληρωματικού προϋπολογισμού) θα το ξέρουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου” έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι τότε θα υπάρχει πολύ καλύτερη εικόνα για την πορεία των εσόδων, ενώ θα δημοσιοποιηθούν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο του έτους. Ανέφερε ότι οι ενισχύσεις θα δοθούν στοχευμένα, και η στόχευση θα αφορά κυρίως στη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά εισοδήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr