«Έφοδος» του «Ρουβίκωνα» στα Jumbo

«Έφοδος» στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας Jumbo πραγματοποίησαν μέλη του «Ρουβίκωνα», όπου πέταξαν τρικάκια καταγγέλλοντας «εργασιακό μεσαίωνα».

Η αιτία του «ντου»

Προηγήθηκε καταγγελία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σχετικά με τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας στον όμιλο, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών επικύρωσε έναν 26σελιδο εσωτερικό κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να μετακινεί οποιονδήποτε εργαζόμενο σε άλλο τμήμα ή κατάστημά της ανά την επικράτεια, να καθορίζει «ωράρια-λάστιχα» αλλά και να χορηγεί τμηματικά άδειες «καταπώς βολεύει την εργοδοσία».

«Η εταιρεία μπορεί εκτός από παρατηρήσεις και επιπλήξεις να επιβάλει πρόστιμο ‘στον παραβάτη – εργαζόμενο’ αφαιρώντας του μέχρι και το 1/4 του μηνιαίου μισθού του» και «να φακελώνει με όποιον τρόπο θέλει εργαζόμενους, καταναλωτές και προμηθευτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανάρτηση του «Ρουβίκωνα»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ JUMBO ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

Ένας μεγαλοεπιχειρηματίας είναι ένα τίποτα χωρίς τη βοήθεια ενδιάμεσων εκτελεστών εντολών. Η σημερινή παρέμβασή μας στα κεντρικά γραφεία τους είναι μια υπενθύμιση πως η βάση πρώτα θα περάσει από πάνω τους.

Ούτε βήμα πίσω

Ρουβίκωνας

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr