Τους άνδρες της ΕΜΑΚ ευχαρίστησε στα ελληνικά η 20χρονη Αϊρίν

Τους άνδρες της ΕΜΑΚ ευχαρίστησε στα ελληνικά η 20χρονη Αϊρίν, αφού την απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια κτιρίου στο Χατάι της Τουρκίας. Η ΕΜΑΚ έβγαλε την 20χρονη από τα χαλάσματα, σε μια δύσκολη επιχείρηση διάσωσης που διήρκεσε περίπου 10 ώρες, και αφού δόθηκε στη νεαρή γυναίκα φαγητό και νερό, η Αϊρίν είπε στους διασώστες «ευχαριστώ» στα ελληνικά.

Το «ευχαριστώ» της 20χρονης Αϊρίν στην ΕΜΑΚ -Πώς την απεγκλώβισαν

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, κ. Αρτοποιό, η Αϊρίν δεν γνωρίζει αγγλικά και ήξερε μόνο το «ευχαριστώ» στα ελληνικά, το οποίο είπε «με τρεμάμενη φωνή, με όλη της την καρδιά».

Στη συνέχεια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Αρτοποιός περιέγραψε τη δραματική επιχείρηση διάσωσης της ΕΜΑΚ στα συντρίμμια του κτιρίου.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ έφτασαν στο σημείο το πρωί και, αφού άκουσαν μια φωνή στο βάθος, πλησίασαν και, έπειτα από περίπου 10 ώρες, κατάφεραν να φτάσουν στην Αϊρίν.

Εκεί, βρήκαν και μια μητέρα με το μωρό της στην αγκαλιά, που δυστυχώς είχαν χάσει τη ζωή τους. Αφού ανέσυραν τις σορούς της μητέρας και του μωρού, πλησίασαν την Αϊρίν που βρισκόταν στο ίδιο σημείο, εγκλωβισμένη στα ερείπια. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ απομάκρυναν συντρίμμια, ακόμα και με τα χέρια για να μην προκαλέσουν περισσότερες καταρρεύσεις, κατάφεραν να φτάσουν στη νεαρή γυναίκα και, αφού της έπιασαν το χέρι και της έδωσαν ψυχολογική υποστήριξη, τροφή και νερό, την απεγκλώβισαν επιτυχώς.

Πηγή: pagenews.gr