Η Τσεχική Προεδρία της ΕΕ είχε ήδη προγραμματίσει τη συνάντηση των υπουργών ενέργειας τον Οκτώβριο.

Η Τσεχική Δημοκρατία, η οποία ασκεί την τρέχουσα εξάμηνη Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα προτείνει τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης των Υπουργών Ενέργειας το συντομότερο δυνατό, για να συζητηθεί η εκτίναξη των τιμών στον χώρο της ενέργειας, με βάση όσα δήλωσε ο Υπουργός Βιομηχανίας, Τζόζεφ Σίκελα.

Όλες οι χώρες μέλη της Ένωσης προετοιμάζονται για μια πολύ απότομη αύξηση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στους επόμενους μήνες λόγω των επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι οποίες διαταράσσουν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, δημιουργώντας κίνδυνο έλλειψης αυτό το χειμώνα.

«Είμαστε σε έναν ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία και αυτό επηρεάζει ολόκληρη την ΕΕ. Σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρωθυπουργό Πιετρ Φιάλα, θα προτείνω τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ενέργειας της ΕΕ το συντομότερο δυνατό», ανέφερε σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Τζόζεφ Σίκελα.

Η Τσεχική Προεδρία της ΕΕ είχε ήδη προγραμματίσει τη συνάντηση των υπουργών ενέργειας τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι εξετάζει και αξιολογεί «επειγόντως» τις διάφορες δυνατότητες για τον περιορισμό των τιμών του φυσικού αερίου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μορφή που θα μπορούσε να λάβει μια τέτοια πρωτοβουλία.

Οι Βρυξέλλες έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν διαβουλεύσεις με τις χώρες μέλη για το κρίσιμο θέμα και να υποβάλουν προτάσεις το φθινόπωρο, εάν χρειαστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr