Συναγερμό για την επανεμφάνιση του ιού έμπολα σήμαναν οι αρχές της Γουινέας την Κυριακή. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφάλειας (ANSS) δρ. Σακόμπα Κεϊτά, η Γουινέα βρίσκεται και πάλι σε «κατάσταση επιδημίας» λόγω του ιού Έμπολα που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, πέντε χρόνια αφότου έληξε η προηγούμενη.

Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν πως εντοπίστηκαν επτά κρούσματα, εκ των οποίων τα τρία ήταν θανατηφόρα. Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο υπουργός Υγείας Ρεμί Λαμάχ έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς, ωστόσο ο απολογισμός μειώθηκε σήμερα στους τρεις, δίχως να υπάρξουν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Πρόκειται για την πρώτη επανεμφάνιση της ασθένειας στη Δυτική Αφρική, αφ’ ότου είχε ξεκινήσει η χειρότερη επιδημία Έμπολα στον κόσμο, το 2013, με αποτέλεσμα να πεθάνουν περισσότεροι από 11.300 άνθρωποι. Την Κυριακή, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε άλλο ένα κρούσμα του Έμπολα στην επαρχία του Βόρειου Κίβου, όπου είχε επανεμφανιστεί ο ιός στις 7 Φεβρουαρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr