Σύμφωνα με την Deutsche Welle, δεν αρκούν οι αεροπορικές επιδρομές, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.

Την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωνε ότι δεν αρκούν οι αεροπορικές επιδρομές, αλλά θα πρέπει να προχωρήσει και σε χερσαίες επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ, με ανακοίνωση του Στειτ Ντιπαρτμεντ -όπου τονίζεται η αντίθεση σε μη συντονισμένες επιχειρήσεις στην περιοχή- εκφράζεται η δυσαρέσκεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παράλληλα, η πληροφορία ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν χρησιμοποίησαν τον εναέριο χώρο της Συρίας, αλλά έριξαν έξυπνες βόμβες από τον τουρκικό εναέριο χώρο, κάνουν ξεκάθαρη και την αντίθεση της Μόσχας που ελέγχει τον συριακό εναέριο χώρο.

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται η δήλωση του Ταγιπ Ερντογαν, ότι δεν έχει υπάρχει σχετική συμφωνία για τις επιχειρήσεις αυτές ούτε με Μπαιντεν, αλλά ούτε και με Πούτιν. Αυτό όμως οδηγεί σε τεντωμένο σχοινί τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες ήδη, εδώ και καιρό, βρίσκονται στο ναδίρ.

Στην Τουρκία η Νάνσι Φέζερ

Σε αυτό το κλίμα και με όλα τα ενδεχόμενα να βρίσκονται στο τραπέζι, στο κατώφλι εξελίξεων που δύναται να πυροδοτήσουν νέα κύματα προσφύγων, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Τουρκία η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, η οποία πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο της, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης φυσικά βρίσκεται το μεταναστευτικό, καθώς αποτελεί προτεραιότητα για την Γερμανία. Παράλληλα τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα όσον αφορά τις εξελίξεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά χτυπήματα των Κούρδων του ΠΚΚ και του YPG στην Τουρκία.

Πηγή: pagenews.gr