Τον υπερήλικα Μιχάλη Γιοβανίδη συνόδευσε σήμερα η Δόμνα Μιχαηλίδου στον Ευαγγελισμό προκειμένου να εμβολιαστεί. Πρόκειται για τον δεύτερο Έλληνα πολίτη που εμβολιάστηκε και ο οποίος φιλοξενείται σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Στις δηλώσεις της η υφυπουργός τόνισε ότι το μήνυμα της σημερινής μέρας είναι η ενότητα όλων και η εμπιστοσύνη στους επιστήμονες προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία.

«Σήμερα ήρθαμε εδώ μαζί με τον κ. Μιχάλη, τον υπερήλικα από την δημόσια δομή των Μελισσίων ο οποίος ήταν ο πρώτος ηλικιωμένος ο οποίος στήριξε αυτή την πολύ σημαντική εθνική προσπάθεια. Οι επιστήμονες έκαναν ό,τι μπορούσαν έτσι ώστε πολύ γρήγορα να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό, αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού. Είμαστε εδώ, όλοι μαζί ενωμένοι, να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε για τη δημόσια υγεία, να προασπίσουμε τους εαυτούς μας, τους αγαπημένους μας και βέβαια τους πιο ευάλωτους», τόνισε η κ. Μιχαηλίδου εξερχόμενη από το νοσοκομείο, ενώ ευχήθηκε καλές γιορτές, καλή πρωτοχρονιά σε όλους, χρόνια πολλά και να είναι όλοι παντού ενωμένοι.

Ο κ. Γιοβανίσης δήλωσε ότι θέλει να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί από την δομή που φιλοξενείται

Σχετικά με τον κ. Γιοβανίδη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανέφερε ότι όταν ρώτησαν ποιος θέλει να εμβολιαστεί, ο 85χρονος υπερήλικας κ. Μιχάλης, από την δομή στα Μελίσσια, είπε ότι εκείνος θέλει να είναι ο πρώτος ενώ προσέθεσε: «Είναι ένας κύριος από την Ορεστιάδα, από τον Έβρο, ο οποίος γνωρίζει και θέλει να υποστηρίξει όλη αυτή την εθνική προσπάθεια που γίνεται».

«Δεν παραπονέθηκε καθόλου. Είπε ότι δεν πόνεσε και απευθείας έκανε το εμβόλιο και γύρισε τώρα στη δομή του», επισήμανε. Παράλληλα η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι η επιστημονική κοινότητα έχει κάνει ό,τι μπορεί έτσι ώστε να δώσει σε όλους εμάς ένα αποτελεσματικό και πάρα πολύ ασφαλές εμβόλιο.

Κολοσσιαίο έργο από την ελληνική Πολιτεία

«Καθήκον μας είναι για να προασπίσουμε τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους, αυτούς με τις χρόνιες παθήσεις, με τα υποκείμενα νοσήματα να βάλουμε και εμείς πλάτη έτσι ώστε να μην είμαστε μόνο εμείς οι νεότεροι ασφαλείς, που ξέρουμε ότι πιθανώς διατρέχουμε χαμηλότερους κινδύνους αλλά για να προασπίσουμε και να θωρακίσουμε την υγεία των πιο ευάλωτων, των γιαγιάδων, των παππούδων μας και όσων έχουν χρόνια νοσήματα», σημείωσε ενώ συμπλήρωσε ότι έχουν ξεκινήσει εδώ και πάνω από μια βδομάδα ένα «κολοσσιαίο έργο» που όπως είπε «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ελληνική Πολιτεία να μαζέψουν όλα τα ΑΜΚΑ, όλα τα στοιχεία των ηλικιωμένων και εργαζομένων στις δομές ηλικιωμένων και αναπηρίας».

Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν βρει πολύ μεγάλη ανταπόκριση, σε ένα δύσκολο έργο συλλογής της πληροφορίας αυτής. Όπως είπε υπάρχει καλή ανταπόκριση από τους φιλοξενούμενους, από τους εργαζόμενους. Καταλήγοντας απηύθυνε έκκληση προς όλους «να καταλάβουν ότι αυτό το εμβόλιο δεν διατρέχει κινδύνους και κινδύνους διατρέχει το να μην το κάνουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr