Οι δύο συλληφθέντες θα απολογηθούν την Τετάρτη στον ανακριτή

Σοκάρουν την κοινή γνώμη τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Μάλιστα, τα ανώνυμα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν οι δύο συλληφθέντες κατά το διάστημα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ «μίλησαν». Τόσο λόγω της προέλευσής, τους από συγκεκριμένο κατάστημα, όσο και με την αλληλουχία των κλήσεων. Σημειώνεται πως οι δύο συλληφθέντες θα απολογηθούν την Τετάρτη στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τον ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σπυρόπουλου, τα δύο επιχειρησιακά «πακιστανικά» κινητά τηλέφωνα των δραστών ήταν ονομαστικοποιημένα στα στοιχεία ενός 30χρονου από το Μπαγκλαντές.

Ενεργοποιούνται για πρώτη φορά στις 5 Απριλίου 2021, δίνοντας στίγμα από Χαροκόπου Καλλιθέα και ακολουθούν κάποιες επικοινωνίες ανάμεσα τους. Η πρώτη στις 8 Απριλίου 2021, δηλαδή μια ημέρα πριν από τη δολοφονία γιατί φαίνεται να έχει καθυστερήσει ο άτυχος δημοσιογράφος και σε κάποια άλλη εκδοχή ήταν μαζί με τη σύζυγό του. Φαίνεται να μιλούν μεταξύ τους, με αρκετές κλήσεις, για σχεδόν δυο ώρες, από τις 13:25 έως τις 15:21 οπού φαίνεται να αναβλήθηκε το σχέδιό τους. Του είχαν στήσει ενέδρα, γιατί έχει συγκεκριμένο δρομολόγιο το οποίο γνώριζαν επακριβώς, αλλά ο Καραϊβάζ καθυστέρησε μισή ώρα. Την ημέρα της δολοφονίας, 9 Απριλίου 2021, φαίνεται να μιλούν μεταξύ τους, με αρκετές κλήσεις, για σχεδόν μια ώρα από τις 12.30 έως τις 13.21. Ενδέχεται ο ένας ομιλών να ήταν μέσα στο βαν, ενώ ο άλλος στο scooter. Τα δύο τηλέφωνα είχαν αγοραστεί στις 2 Απριλίου 2021, ενώ στις 5 Απριλίου αγοράστηκαν κάποιες SIM από το ίδιο κατάστημα στην οδό Πανόρμου. Σημειώνεται ότι οι SIM που έχουν αγοραστεί από το συγκεκριμένο κατάστημα φαίνεται να έχουν εντοπιστεί σε κατ’ οίκον έρευνα το 2015 σε υπόθεση που είχε κατηγορηθεί ο 54χρονος, αλλά και ο λεγόμενος «θαμνάκιας». Ο καταστηματάρχης αναφέρει ότι γνωρίζει τον 54χρονο από το 2009.

Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα, έχει σημασία ότι του 48χρονου είναι απενεργοποιημένο και στις 8 και στις 9 Απριλίου 2021 τις ώρες που ήταν ενεργοποιημένα τα επιχειρησιακά για να μην εντοπιστεί το στίγμα τους.

«Ξεμάτιασμα»

Παράλληλα, τις πιο ευφάνταστες δικαιολογίες επικαλέσθηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που προμήθευσε τα ανώνυμα κινητά τηλέφωνα στους δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου για να δικαιολογήσει τη σχέση του μαζί τους.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος της οδού Πανόρμου, από το οποίο οι δράστες φέρεται να προμηθεύτηκαν τα επιχειρησιακά «πακιστανικά» κινητά τηλέφωνα με τα οποία συνομιλούσαν την ημέρα της εκτέλεσης. Όπως διαπιστώθηκε, είχε επικοινωνήσει στο παρελθόν με δύο από τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Όταν ρωτήθηκε για τι σχέση που έχει με τον 54χρονο οδηγό του βαν, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Eίχαμε τυπικές σχέσεις (με τον 54χρονο). Παλαιότερα του έστελνα μηνύματα για να τον ξεματιάζω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr