«Δίπλα σε κάθε πολίτη: Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Αττικού Άλσους η πρώτη Μετασυνεδριακή Συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Αττικού Άλσους η πρώτη Μετασυνεδριακή Συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας. Η θεματική της συζήτησης ήταν «Δίπλα σε κάθε πολίτη: Ασφάλεια στις γειτονιές», με κεντρικούς ομιλητές τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας  Παύλο Μαρινάκη. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Α’ Αθηνών Θάνος Πλεύρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Αθηνών Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, η επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ Ιωάννα Γκελεστάθη, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθηνών Κώστας Πλατόπουλος, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθηνών Μιχάλης Κυρούσης και ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθηνών Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος. Την εκδήλωση συντόνιζε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός.

 Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε στη ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σε κάθε γειτονιά, τις επιτυχίες του Αστυνομικού Σώματος σε σημαντικές υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, στον πολλαπλασιασμό των περιπολιών στις γειτονιές και την ενίσχυση των σωμάτων σε εξοπλισμό και οχήματα. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, ο Γραμματέας Οργανωτικού ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, η Αντιδήμαρχος  πολιτικών ισότητας, αντιμετώπισης διακρίσεων και έμφυλης βίας του Δήμου Αθηναίων Άννα Ροκοφύλλου, ο Γραμματέας για τα άτομα με Αναπηρία ΝΔ Κώστας Λολίτσας ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ Άκης Μπάφας, ο Οργανωτικός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων Μένιος Κορομηλάς, ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων Ανδρέας Καρασαρίνης, ο Γραμματέας Ψηφιακού Μετασχηματισμού Κώστας Μαμουλής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου καθώς και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των ομιλητών

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου Κύριε Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, φίλε Παύλο Μαρινάκη,κυρίες και κύριοι βουλευτές,κυρίες και κύριοι δήμαρχοι,κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων,φίλες και φίλοι νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες,  Είναι ξεχωριστή χαρά για μένα να απευθύνω ομιλία για το θέμα της ασφάλειας στην πρώτη κεντρική μετασυνεδριακή εκδήλωση της μεγάλης μας πατριωτικής παράταξης. Και είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην καρδιά της Αττικής. Σε μια γειτονιά με ανθρώπους της δουλειάς και της υπερηφάνειας. Ανάμεσα σε πολίτες ενεργούς και νοικοκυραίους. Το ενεργό και δυναμικό συστατικό της κοινωνίας μας. Της Ελλάδας που ξυπνάει νωρίς και πάει την πατρίδα μας μπροστά.

 Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όλοι μαζί, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το αύριο. Τρία χρόνια μετά την εκλογική νίκη του 2019, αλλά και τρία χρόνια στα οποία συνέβησαν πολλά. Χρόνια ενδυνάμωσης για την Ελλάδα, αλλά και χρόνια πρωτοφανών διεθνών προκλήσεων και απειλών για όλους μας. Γιατί η αλήθεια είναι ότι τρία χρόνια τώρα, προχωράμε μπροστά. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του συνολικά, κρατήσαμε με σταθερό χέρι το τιμόνι της πατρίδας μας στη σωστή πορεία. Με έγκαιρες και σωστές αποφάσεις, με στήριξη της κοινωνίας, με μεταρρυθμίσεις, με ευθύνη στα δύσκολα. Η ασφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα στην ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας και στο κυβερνητικό μας έργο. Χωρίς ασφάλεια παντού, χωρίς ασφάλεια για όλους τους πολίτες, δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία. Χωρίς  ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρχει ποιότητα ζωής. Χωρίς ασφάλεια δεν μπορούμε να κάνουμε πράξη την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή. Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει η ίδια η Δημοκρατία. Nα γιατί λέμε ότι η ασφάλεια αποτελεί πρώτιστη αξία και προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία. Τρία χρόνια από την εκλογική νίκη του 2019 κάνουμε πράξη το μήνυμα ασφάλεια για όλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr