Στις 6,6 μονάδες προσδιορίζει το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου η RASS, σε πανελλαδική δημοσκόπηση για το Action 24, αυξάνοντας τη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη μέτρησή της, στις αρχές  Μαΐου

Στις 6,6 μονάδες προσδιορίζει το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου η RASS, σε πανελλαδική δημοσκόπηση για το Action 24, αυξάνοντας τη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη μέτρησή της, στις αρχές  Μαΐου: Η ΝΔ  συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%,  ο ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, το ΠΑΣΟΚ 9,8%, το ΚΚΕ 7,7%, το ΜέΡΑ25 3,2% και  η Ελληνική λύση 2,7%. Πολύ μεγάλη – φτάνει τις 29 μονάδες – η διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ενώ το κυβερνών κόμμα έχει 71% στην παράσταση νίκης. 

Στο 2,1% καταγράφηκε η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ  το 9,9% του εκλογικού σώματος εμφανίζεται να μην έχει ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσει. 

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος με πάνω από 44% είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 31,1%, έναντι 29,8% του Αλέξη Τσίπρα που κατατάσσεται τρίτος. Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28,4%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 17,8% και τελευταίος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 12,5%.

Το ΠΑΣΟΚ και τα σενάρια συνεργασίας

Διαφορετικές απόψεις  εκφράζουν οι απαντήσεις του εκλογικού σώματος σχετικά με το τι θα πρέπει να πράξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης το βράδυ των εκλογών της 21ης Μαΐου, καθώς δεν πρόκειται να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση λόγω της απλής αναλογικής.

Το 27,9%  αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να  συναινέσει σε κυβέρνηση συνεργασίας ώστε  η χώρα να οδηγηθεί σε δεύτερος εκλογές. Το 27,2% θέλει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε περίπτωση που πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ και να μπει στην κυβέρνηση, παρότι ο πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα αποκλείει μία τέτοια εξέλιξη. Σε περίπτωση που στην πρώτη θέση βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το 21,1% προτείνει  ψήφο εμπιστοσύνης και συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ  στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι  το 11%  θα ήθελε το ΠΑΣΟΚ  να δώσει ψήφο ανοχής στο πρώτο κόμμα χωρίς να μπει στην κυβέρνηση και το 12,8% δεν απαντά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr