Οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος  στο σούπερ μάρκετ βάζουν “θηλιά” στον οικογενειακό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, αναφορικά με το κόστος ζωής και τις πηγές εξόδων που προβληματίζουν περισσότερο.

Προβληματισμός υπάρχει και για το φυσικό αέριο, ωστόσο τα νούμερα αντικατοπτρίζουν τα νοικοκυριά που διαθέτουν συστήματα θέρμανσης με φυσικό αέριο, ενώ μικρότερος είναι ο προβληματισμός για το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

Όσον αφορά στη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή διαμορφώνεται στο 7,5%, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει  ποσοστό 33,5% στην αναγωγή επί των εγκύρων και ο ΣΥΡΙΖΑ  26%. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 11,5%, στο 5,5% είναι το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση και κάτω από το 3% το ΜεΡΑ25.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα με 39%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 28%. Στο ίδιο ποσοστό (28%), η απάντηση «κανένας από τους δύο», ενώ ένα 5% δεν ήθελε να απαντήσει.

Στην ερώτηση αν προτιμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασίας, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) απάντησε ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας προτιμά το 35%.

Δείτε την παρουσίαση της έρευνας

Πηγή: pagenews.gr