Νέα δημοσκόπηση της MARC για το πρώτο θέμα τοποθετεί τη Νέα Δημοκρατία ως πρώτη δύναμη

Νέα δημοσκόπηση της MARC για το πρώτο θέμα τοποθετεί τη Νέα Δημοκρατία ως πρώτη δύναμη με διαφορά 8,5% από το ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η Marc για το ΘΕΜΑ, η ΝΔ καταγράφει μια διαφορά στην πρόθεση ψήφου της τάξης του 8,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να κερδίζουν ένα 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με 32%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12,3%, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 5,4%, Ελληνική Λύση με 5% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Το ενδιαφέρον των πολιτών εστιάζεται στα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων. Τέλος, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ανησυχούν το 26,3% των πολιτών, ενώ μόνον το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Σε χθεσινή δημοσκόπηση, της GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», η Νέα Δημοκρατία κατέγραφε προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο η υπόθεση των παρακολουθήσεων δεν άφησε αλώβητο το κυβερνών κόμμα, το οποίο κατέγραφε κάμψη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr