Σταθερή πρωτιά στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, με την «ψαλίδα» που τη χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνεται στο 15,5%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Interview για τη ΒΕΡΓΙΝΑ TV, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των πολιτών σχετικά με τα εμβόλια.

Συγκεκριμένα, η εικόνα της πρόθεσης ψήφου ΝΔ διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 37%, ΣΥΡΙΖΑ 21.5%, ΚΙΝΑΛ 7.1%, ΚΚΕ 5.6%, Ελληνική Λύση 5.1% και ΜέΡΑ25 3.7%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 8.1%.

Ένας στους δύο θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φτάνει το 50%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο 22%. «Κανέναν» επιλέγει το 28%.

Ποιους υπουργούς θεωρούν οι ερωτηθέντες τους πιο αποτελεσματικούς

Στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των υπουργών, η κατάταξη σύμφωνα με τους ερωτηθέντες είναι οι: Β. Κικίλιας (7.4), Ν. Παναγιωτόπουλος (7.3), και Α. Γεωργιάδης (7.1) κι ακολουθούν ο Μ. Βορίδης (6.7), ο Μ. Χρυσοχοΐδης (6.5), ο Χ. Θεοχάρης (6.0), ο Ν. Μηταράκης (5.9) και η Ν. Κεραμέως (5.8).

Όπως σημειώνει η δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα των υπουργών. Σύμφωνα με την κατάταξη, η σειρά έχει ως εξής: Β. Κικίλιας (7.4), Ν. Παναγιωτόπουλος (7.3), και Α. Γεωργιάδης (7.1) και ακολουθούν ο Μ. Βορίδης (6.7), ο Μ. Χρυσοχοΐδης (6.5), ο Χ. Θεοχάρης (6.0), ο Ν. Μηταράκης (5.9) και η Ν. Κεραμέως (5.8).

Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει ήδη εμβολιαστεί κι ένα 24% έχει προγραμματισμένο ραντεβού ενώ μόνο το 26% φαίνεται ότι δε θα εμβολιαστεί ή εμφανίζεται επιφυλακτικό. Επίσης, το 95% δείχνει ικανοποιημένο από τη διαδικασία εμβολιασμού (ραντεβού, προσωπικό, οργάνωση). Εξ όσων εμβολιάστηκαν, το 70% δηλώνει ότι δεν εμφάνισε καθόλου παρενέργειες.

Εξ όσων εμβολιάστηκαν, το 70% δηλώνει ότι δεν εμφάνισε καθόλου παρενέργειες.

Υπέρ της θέσπισης του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού εμφανίζεται το 66% των ερωτηθέντων καθώς και της άρσης της πατέντας των εμβολίων (58%).

Τέλος, «Ναι» στον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 χρόνων λέει το 59% των ερωτηθέντων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr