Δήμος Κηφισιάς: Ο Δήμος προχωρά στην παραχώρηση του κέντρου της πόλης σε πεζούς και ποδηλάτες για μία Κυριακή το μήνα.

Ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά στην παραχώρηση του κέντρου της πόλης σε πεζούς και ποδηλάτες για μία Κυριακή το μήνα. Στόχος της «πράσινης» δράσης η καλλιέργεια κουλτούρας πιο φιλικών προς την πόλη μέσων μετακίνησης όπως το ποδήλατο και τα πατίνια με τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν με την ησυχία τους το κέντρο της πόλης. Μια απόφαση που θα μπορούσε να αποτελεί πιλότο για αντίστοιχες δράσεις σε αστικούς πυκνοκατοικημένους δήμους της χώρας.

Ο Δήμος εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» για τη προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος δανεισμού 46 ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 317.822,68 ευρώ και αφορά στην αγορά ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, στην ανάπτυξη κοινόχρηστων και δημόσια προσβάσιμων υποδομών για την προώθηση των μετακινήσεων.

Μεταξύ άλλων το έργο περιλαμβάνει:

  • 46 ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης, ειδικής σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα μίσθωσης, με έξυπνη κλειδαριά
  • αντιβανδαλιστικές θέσεις κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου
  • συστήματα φόρτισης σταθμού μίσθωσης
  • τερματικά μίσθωσης ποδηλάτου με ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης, οθόνη αφής, αναγνώστη πιστωτικών/χρεωστικών καρτών και εκτυπωτή αποδείξεωνεξοπλισμό και λογισμικό έκδοσης προσωποιημένων έξυπνων καρτών συνδρομητών
  • Η προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης των κατοίκων και των επισκεπτών είναι στόχος του Δήμου Κηφισιάς ο οποίος και με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το Σεπτέμβριο είχε δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να δοκιμάσουν τις μετακινήσεις με ηλεκτρικά οχήματα (αυτοκίνητο, ποδήλατο, πατίνι) και μάλιστα με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία.

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει δίκτυο ποδηλατόδρομων 13.2χλμ διαμορφωμένο με διαδρόμους.

Ποδηλατικές υποδομές θα υλοποιηθούν από την Πολιτεία, στα βόρεια προάστια οι οποίες θα φτάνουν στην Κηφισιά και αναμένεται να ενισχύσουν την ανταπόκριση των πολιτών σε πιο οικολογικά μέσα μεταφοράς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr