Ο Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ εξήγησε γιατί οι ειδικοί πήραν την απόφαση να κλείσουν ξανά όλα τα σχολεία. Να θυμίσουμε ότι σήμερα ο Νίκος Θωμαΐδης τόνισε ότι θα χρειαστούν 40 ακόμα μέρες για να μειωθούν τα κρούσματα, ενώ ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημείωσε ότι τα οριζόντια μέτρα δεν λειτουργούν.

«Η επικράτηση των μεταλλαγμένων στελεχών, η κόπωση του πληθυσμού που είναι λογική και την καταλαβαίνουμε όλοι, οι καιρικές συνθήκες που ευνοούν την μετάδοση του ιού και ο εμβολιασμός, που παρά την κινητοποίηση παραμένει χαμηλός συνολικά στην Ευρώπη, ευθύνονται για την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες», εξήγησε ο κ. Αθανάσιος Δημόπουλος, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Σε σχέση με την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων ο πρύτανης του ΕΚΠΑ σημείωσε: «Κανείς δεν μπορεί να πει, ούτε οι πλέον ειδικοί, ότι έχουν την απόλυτη λύση για τα μέτρα και την μεταδοτικότητα.

Αυτό ισχύει και για τα σχολεία. Ακόμη και μικρή να είναι η επίδραση από την λειτουργία τους στον αριθμό των κρουσμάτων, μετράει σημαντικά σε μια περίοδο που έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά για τόσες ημέρες».

Δημόπουλος: Γιατί έκλεισαν τα σχολεία

Δημόπουλος: Γιατί έκλεισαν τα σχολεία

«Με βάση τον αριθμό των εμβολίων που έχουμε σήμερα και εκείνων που αναμένουμε στο άμεσο μέλλον, είναι σωστή η τακτική του εμβολιασμού των πιο ηλικιωμένων ατόμων, διότι όπως βλέπουμε έχουν μειωθεί και οι εισαγωγές τους στα νοσοκομεία. Σε επόμενη φάση είναι λογικό να εμβολιαστούν όσοι εργάζονται δια ζώσης με άλλα άτομα», συμπλήρωσε ο κ. Δημόπουλος.

Δημόπουλος: Τι είπε για τα εμβόλια

Ακόμη, σε ό, τι αφορά το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο, ο πρύτανης και Καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ είπε ότι το μεν πρώτο έχει υποβάλλει φάκελο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ενώ το δεύτερο δεν έχει κάνει σχετικό αίτημα, σημείωσε δε ότι αποτελεί προϋπόθεση για την τυχόν χρήση τους η έγκριση τους από τον EMA.

Δημόπουλος: Τι είπε για τα εμβόλια

Δημόπουλος: Τι είπε για τα εμβόλια

Ο κ. Δημόπουλος πρόσθεσε ακόμη ότι κάθε προσφορά από τους ιδιώτες ιατρούς είναι σημαντική, λέγοντας ωστόσο «βεβαίως μετράει η οποιαδήποτε εθελοντική προσπάθεια, αλλά κάθε μονάδα covid-19 για να μπορέσει να λειτουργήσει σε 24ώρη βάση απαιτεί μόνιμο προσωπικό, επαρκές για να ξεκουράζονται κιόλας οι γιατροί. Η παρακολούθηση των ασθενών με κορωνοϊό, απαιτεί πρόσθετο χρόνο, λόγω και των μέτρων που πρέπει να πάρει το υγειονομικό προσωπικό, άρα εδώ η μόνη λύση είναι η μόνιμη πρόσληψη ιατρών».

Τέλος, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ επεσήμανε ότι δεν έχει τεκμηριωθεί ότι ισχύουν οι αναφορές σε διάφορες χώρες ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού σχετίζεται με την πρόκληση θρομβώσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr