Για το δεύτερο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα συνεδριάζει σήμερα το δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας για να αποφανθεί η νομιμότητα της μεταγωγής του στις φυλακές του Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας την πρόταση της υποστηρίζει ότι το συμβόλαιο είναι αναρμόδιο να κρίνει αυτό το θέμα, και η αρμοδιότητα ανήκει στην κεντρική επιτροπή μεταγωγών. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του συμβουλίου αναμένεται σήμερα. Να σημειώσουμε ότι σήμερα το απόγευμα υπάρχει νέα κινητοποίηση για να γίνει δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας για να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών που έχει κάνει και διάβημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα καλεί στη σημερινή συγκέντρωση.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται

«Τα ψέματα της κυβέρνησης περί «μη προσφυγής του κρατουμένου στη δικαιοσύνη» τελείωσαν – Η παράνομη μεταγωγή Κουφοντίνα στον Δομοκό ήταν πολιτική, πολιτική θα είναι και η λύση!

Νέα Συγκέντρωση Παρασκευή 5/3, στις 18.00 στο Σύνταγμα

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν πλήρως ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατοπίσει το πρόβλημα στη δήθεν μη προσφυγή στη δικαιοσύνη ήταν προσχηματική. Να πάψει η κυβέρνηση να επιρρίπτει τις ευθύνες της στον ίδιο τον απεργό και την υπεράσπιση. Έχει τη λύση στα χέρια της και καλείται απλώς στην εφαρμογή του νόμου.

Όλη την εβδομάδα, σε καθημερινή βάση, χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν στο Σύνταγμα ζητώντας δικαιοσύνη, ισονομία, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Νέα πορεία πραγματοποιείται σήμερα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Νέα πορεία πραγματοποιείται σήμερα

Οι καθημερινές συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις χιλιάδων λαού έχουν αποκαλύψει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολόγηση για την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης. Και οι νομικές προφάσεις που επιστρατεύθηκαν έχουν καταρριφθεί. Το αίτημα του απεργού πείνας είναι νόμιμο και είναι μείζον ζήτημα δημοκρατίας να ικανοποιηθεί ώστε να μην οδηγηθούμε στον πρώτο θάνατο κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας στη χώρα.

Οι δικηγόροι και οι νομικοί θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και για να κρατήσουμε τη χώρα μας στην τροχιά των χωρών που τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απαράβατα. Στο πλάι μας και η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών, οι φοιτητικοί σύλλογοι και κοινωνικοί φορείς που συντάχθηκαν με τον αγώνα αυτό.

Στην ίδια πλευρά, βρίσκονται ολόκληρη η αντιπολίτευση, πλην της φασιστικής Ελληνικής Λύσης, και όλο το φάσμα των θεσμικών φορέων, Δικηγορικοί Σύλλογοι, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, διεθνείς οργανισμοί, αλλά και χιλιάδες νομικοί, γιατροί, επιστήμονες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας όσο υπάρχει χρόνος. Κάθε ημέρα θα είμαστε στο δρόμο.

Παρά τα τεχνάσματα της κυβέρνησης με το κλείσιμο του μετρό και την ταλαιπωρία των διαδηλωτών, κάθε ημέρα περισσότεροι πολίτες διαδηλώνουν για τη δίκαιη αυτή υπόθεση. Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει αυτές τις πρακτικές σήμερα και για όσο θα διαδηλώνουμε.

Να σταματήσει η κυβέρνηση την αδιαλλαξία της, με την οποία κηλιδώνει συνολικά το κράτος δικαίου στη χώρα μας. Να δοθεί λύση, την ύστατη αυτή στιγμή. Να μην φτάσουμε στο αναπότρεπτο.

Ενημερώνουμε ότι οι συγκεντρώσεις είναι και τυπικά νόμιμες, δεν υπάρχει καμία απαγόρευση μετακίνησης μέχρι τις 9μμ και τυχόν πρόστιμο είναι καταχρηστικό.

Στις 18.00, νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα με φορείς και πολίτες.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr