Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού, όπως ανακοινώθηκε από το Νοσοκομείο Λαμίας υπέστη οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Στη συνέχεια δέχθηκε να του χορηγήσουν ορό ενυδάτωσης. Την ίδια ώρα στην Αθήνα σημειώθηκαν επεισόδια στη συγκέντρωση συμπαράστασης για να σωθεί η ζωή του απεργού πείνας και δίψας και να γίνει δεκτό το αίτημά του για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

Άνδρες των ΜΑΤ είχαν νωρίτερα εμποδίσει τον κόσμο να κατευθυνθεί προς το Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές είχαν επικεφαλής τους δικηγόρους, ένας εκ των οποίων ήταν ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, μπροστά στα ΜΑΤ.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, μπροστά στα ΜΑΤ.

Αποκλείστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στο τέλος της οδού Σταδίου, στη συμβολή με την πλατεία Συντάγματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Η πλατεία Συντάγματος ήταν κλειστή για όλους τους πολίτες από τις αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να περάσουν στην Πανεπιστημίου μέσω της οδού Βαλαωρίτου.

Εκεί υπήρξε η άμεση αντίδραση από την Αστυνομία, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, ενώ χρησιμοποιήθηκε και το όχημα της αύρας.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Δείτε φωτογραφίες από την πορεία και τα επεισόδια

Δημήτρης Κουφοντίνας: Τι ανέφερε το κάλεσμα για την πορεία

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρεται: «Τα ψέματα της κυβέρνησης περί «μη προσφυγής του κρατουμένου στη δικαιοσύνη» τελείωσαν – Η παράνομη μεταγωγή Κουφοντίνα στον Δομοκό ήταν πολιτική, πολιτική θα είναι και η λύση!

Νέα Συγκέντρωση Παρασκευή 5/3, στις 18.00 στο Σύνταγμα

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν πλήρως ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατοπίσει το πρόβλημα στη δήθεν μη προσφυγή στη δικαιοσύνη ήταν προσχηματική. Να πάψει η κυβέρνηση να επιρρίπτει τις ευθύνες της στον ίδιο τον απεργό και την υπεράσπιση. Έχει τη λύση στα χέρια της και καλείται απλώς στην εφαρμογή του νόμου.

Όλη την εβδομάδα, σε καθημερινή βάση, χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν στο Σύνταγμα ζητώντας δικαιοσύνη, ισονομία, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Φωτογραφία από προηγούμενη πορεία

Δημήτρης Κουφοντίνας: Φωτογραφία από προηγούμενη πορεία

Δημήτρης Κουφοντίνας: Φωτογραφία από προηγούμενη πορεία

Οι καθημερινές συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις χιλιάδων λαού έχουν αποκαλύψει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολόγηση για την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης. Και οι νομικές προφάσεις που επιστρατεύθηκαν έχουν καταρριφθεί. Το αίτημα του απεργού πείνας είναι νόμιμο και είναι μείζον ζήτημα δημοκρατίας να ικανοποιηθεί ώστε να μην οδηγηθούμε στον πρώτο θάνατο κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας στη χώρα.

Οι δικηγόροι και οι νομικοί θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και για να κρατήσουμε τη χώρα μας στην τροχιά των χωρών που τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απαράβατα. Στο πλάι μας και η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών, οι φοιτητικοί σύλλογοι και κοινωνικοί φορείς που συντάχθηκαν με τον αγώνα αυτό.

Στην ίδια πλευρά, βρίσκονται ολόκληρη η αντιπολίτευση, πλην της φασιστικής Ελληνικής Λύσης, και όλο το φάσμα των θεσμικών φορέων, Δικηγορικοί Σύλλογοι, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, διεθνείς οργανισμοί, αλλά και χιλιάδες νομικοί, γιατροί, επιστήμονες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας όσο υπάρχει χρόνος. Κάθε ημέρα θα είμαστε στο δρόμο.

Παρά τα τεχνάσματα της κυβέρνησης με το κλείσιμο του μετρό και την ταλαιπωρία των διαδηλωτών, κάθε ημέρα περισσότεροι πολίτες διαδηλώνουν για τη δίκαιη αυτή υπόθεση. Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει αυτές τις πρακτικές σήμερα και για όσο θα διαδηλώνουμε.

Να σταματήσει η κυβέρνηση την αδιαλλαξία της, με την οποία κηλιδώνει συνολικά το κράτος δικαίου στη χώρα μας. Να δοθεί λύση, την ύστατη αυτή στιγμή. Να μην φτάσουμε στο αναπότρεπτο.

Ενημερώνουμε ότι οι συγκεντρώσεις είναι και τυπικά νόμιμες, δεν υπάρχει καμία απαγόρευση μετακίνησης μέχρι τις 9μμ και τυχόν πρόστιμο είναι καταχρηστικό.

Στις 18.00, νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα με φορείς και πολίτες.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr