Η Δήμητρα Λιάνη δεν έχει σταματήσει ποτέ από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου και μετά να τονίζει τον ρόλο του στην πολιτική ζωή της χώρας. Μπορεί να μην έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου ή να έχει ακούσει πολλά από το οικογενειακό περιβάλλον του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, αλλά η ίδια ήταν παρούσα στις τελευταίες του στιγμές.

Η τελευταία σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου μίλησε στο περιοδικό «Πατρινόραμα». Η κ. Λιάνη έδωσε συνέντευξη μετά από πολύ καιρό όπου, μάλιστα, αποκάλυψε τη φράση που η ίδια πρόσθεσε στον τάφο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και τρεις φορές πρωθυπουργού της Ελλάδας από το 1981 μέχρι το 1996.

Δήμητρα Λιάνη: Η φράση που έβαλε στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου

Δήμητρα Λιάνη: Η φράση που έβαλε στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου

Η κ. Λιάνη ρωτήθηκε: Πόσο επίκαιρη είναι στις μέρες μας, η πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα;

«Είναι διαχρονική, ότι έχει πει και ότι έχει διδάξει, η εθνική του στρατηγική και η διεθνής του παρουσία, είναι η τελευταία πολιτική πρόσοδος του ελληνισμού που έχει προσφέρει πρωθυπουργός. Για όλους τους Ανδρεϊκούς είναι ζωντανή και εφαρμόσιμη. Μακάρι να μπορούσε να αναβιώσει και να επαναφερθεί η ρωμαλέα και ξεκάθαρη εθνική του στρατηγική για την επιβίωση των Ελλήνων.

Μακάρι να επανερχόταν η φιλολαϊκή του πολιτική. Μακάρι να εμπνέονταν το υγιές πολιτικό δυναμικό της χώρας από τις ξάστερες γραμμές και εντολές του. Μακάρι το δόγμα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» να γινόταν πραγματικότητα. Εγώ πάντως για να μην ξεχνιόμαστε, το πρόσθεσα στον τάφο του».

Κυοφορούνται σενάρια για ίδρυση κόμματος «Παπανδρεϊκών». Πώς αντιμετωπίζετε αυτές τις κινήσεις; Σας ενδιαφέρει η εμπλοκή σας με την πολιτική; Βλέπετε κάποιο πρόσωπο της πολιτικής σκηνής, ικανό να εμπνεύσει σήμερα τον κόσμο και να ανασυστήσει το ΠΑΣΟΚ;

«Έχω υπόψιν μου ότι κάποιοι, αρκετοί παλιοί σύντροφοι προχώρησαν σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Μόνο που, από ότι γνωρίζω δεν είναι συλλήβδην Παπανδρεϊκοί, αλλά αποκλειστικά Ανδρεϊκοί. Μακάρι να τα καταφέρουν. Δεν έχω καμία προσωπική εμπλοκή και το έχω δηλώσει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά. Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ, δεν βλέπω στο εσωτερικό του κανένα πρόσωπο κατάλληλο να ανασυστήσει το ΠΑΣΟΚ, επειδή οι εναπομείναντες στον κίνημα είναι μοιραίοι, άβουλοι, αντιανδρεϊκοί, ιδεολογικά ανεπαρκείς, μερικοί είναι και διεφθαρμένοι και οι φιλόδοξοι αρχηγοί ουδέποτε αντιστάθηκαν στην παρακμή του χώρου. Ανέχθηκαν αδιαμαρτύρητα και παθητικά, την ενσωμάτωσή τους στο σύστημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr