Αμέσως μετά την απολογία του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση η σκυτάλη της διαδικασίας θα περάσει στους 16 συγκατηγορουμένους του

Στην τελική ευθεία μπαίνει μετά από περίπου 8 μήνες, η δίκη του «ψευτογιατρού», καθώς σήμερα απολογείται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας για τις οποίες κατηγορείται.

Κατά τη διάρκεια της μακράς ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν στη δίκη δεκάδες συγγενείς θυμάτων και θύματα του «ψευτογιατρού», τα οποία είδαν την κατάσταση της υγείας τους, να επιδεινώνεται δραματικά λόγω των συμβουλών, που τους έδωσε ο 48χρονος «ψευτογιατρός», ο οποίος παρουσιαζόταν ως διάσημος ογκολόγος από την Ελβετία, που θα τους έλυνε τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν με τις δήθεν πρωτοποριακές του θεραπείες.

«Μη φοβού» έλεγε ο κατηγορούμενος στους ασθενείς και τους συγγενείς τους τούς οποίους, σύμφωνα με την κατηγορία, καλούσε να ακολουθούν τις δικές του θεραπείες με «ιερά» μαντζούνια και όχι των γιατρών λέγοντας τους: «Μην τους ακούς θα σε πεθάνουν».

«Ήθελε να βλέπει το παιδί να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο κι εμείς να είμαστε έρμαια στα χέρια του. Ο κατηγορούμενος δεν είχε σκοπό μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και την ικανοποίηση της εγκληματικής του φύσης» κατέθεσε συγκλονισμένη η μητέρα ανήλικου θύματος την ώρα που ο γιος ενός καρκινοπαθούς περιέγραφε πως όταν διατύπωσε αμφιβολίες για τα αποτελέσματα των θεραπειών του, ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να τον μεταπείσει λέγοντας: «Αν του κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα, ο πατέρας σου θα λιώσει σαν κερί».

Ο «Dr Kontos», ο οποίος φέρεται να συστηνόταν ανάλογα με την περίσταση ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NΑSA, αλλά και βοτανολόγος, από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ επιχείρησε να βγάλει από το «κάδρο» της υπόθεσης, τους συγκατηγορουμένους του ισχυριζόμενος ότι τους παραπλάνησε.

Αμέσως μετά την απολογία του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση η σκυτάλη της διαδικασίας θα περάσει στους 16 συγκατηγορουμένους του. Ανάμεσα τους, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα, οι οποίοι εμφανίζονται ως συνεργοί του γιατρού «μαϊμού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr