Ο μάρτυρας κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε στο επίμαχο ταξίδι του Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο και στους δύο νεαρούς που τον συνόδευαν, προκαλώντας αμφισβητήσεις από την υπεράσπιση

Στις 11 Μαϊου θα συνεχιστεί η δίκη Λιγνάδη, ενώ κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε για το επίμαχο ταξίδι στην Επίδαυρο, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Φιλίππογλου ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος, ότι είχε δει τον κατηγορούμενο μαζί με δύο νεαρούς, εκεί όπου φέρεται ότι διέμενε.

Ο μάρτυρας ο οποίος δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, υποστήριξε πως αν και δεν μπορεί να θυμηθεί τα χαρακτηριστικά των δύο εφήβων που ήταν μαζί του, εν τούτοις, όπως είπε, τους είχε δει όλους, να μπαίνουν στο ίδιο κατάλυμα που είχε νοικιάσει.

Ο μάρτυρας είπε μάλιστα πως του έκανε εντύπωση η νεαρή παρέα του Δημήτρη Λιγνάδη γιατί υπήρχε ήδη μία σχετική φημολογία για τον κατηγορούμενο. «Υπήρχε μία φήμη αλλά δεν θα επεκταθώ γιατί ακριβώς ήταν φήμη. Θυμάμαι το γεγονός και την εικόνα, ενδεχομένως λόγω της φήμης να συγκράτησα την εικόνα» ενώ συμπλήρωσε πως «Μου φάνηκε ιδιαίτερο πολύ και δεν φάνηκε απλή φιλική συνεύρεση. Δεν ήταν μια φυσιολογικά φιλική παρέα λόγω της ηλικίας».

Πολιτική Αγωγή: Πως συμπεραίνετε ότι ήταν νεαρά αγόρια;

Μάρτυρας: Έτσι όπως τα είδα εκείνη την ημέρα μου φάνηκαν..Ειδικά το ένα. Δεν θυμάμαι καθόλου φυσιογνωμίες, θυμάμαι ότι το ένα ήταν αφρικανικής καταγωγής και το άλλο όχι. Το πρώτο μου φάνηκε μικρό, λεπτοκαμωμένο, από την κατατομή του. Δεν ξέρω πως να το πω…

Πολιτική αγωγή: Ποια ήταν η φήμη;

Μάρτυρας: Ότι έλκεται από νεαρά αγόρια ανήλικα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε έντονα τους ισχυρισμούς του μάρτυρα επικαλούμενος ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει τους δύο νεαρούς που είπε ότι είδε μαζί με το Δημήτρη Λιγνάδη, στην Επίδαυρο.

Ο κ. Φιλίππογλου εξήγησε πάντως πως δύσκολα θα βρεθούν αποδείξεις για τη διαμονή του κατηγορούμενου στο συγκεκριμένο κατάλυμα καθώς ο ιδιοκτήτης -που έχει κληθεί ως μάρτυρας- δεν έκοβε παραστατικά, ούτε διατηρούσε κάποια βιβλία επισκεπτών.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα για κλήτευση των άλλων τριών προσώπων που είπε ότι ήταν μαζί του στην Επίδαυρο κατά τον επίμαχο χρόνο και τα οποία φέρονται ότι είχαν επίσης δει τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο άλλοτε στενός φίλος του πρώτου μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος έχει καταγγείλει για βιασμό τον κατηγορούμενο. Ο μάρτυρας επανέλαβε όσα έχει ισχυριστεί και ο μηνυτής, και αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχαν με τον κατηγορούμενο. Όπως είπε, ο κατηγορούμενος υποσχόταν στο φίλο του που ενδιαφερόταν για το θέατρο και τη μουσική ότι θα τον φέρει σε επαφή με επιφανείς καλλιτέχνες. Ο μάρτυρας περιέγραψε και τη συνάντηση στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη όπου , σύμφωνα με τον ισχυρισμό που προβάλουν οι δύο νεαροί, ο καλλιτέχνης τους είχε κεράσει αλκοόλ και χασίς και τους είχε προτείνει να συμμετέχουν όλοι σε σεξουαλικές πράξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr