Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής. Για τη στιγμή που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την απόφασή του για το ποιοι από τους 53 καταδικασθέντες σε πολυετείς καθείρξεις θα οδηγηθούν στη φυλακή για να εκτίσουν τις ποινές τους. Σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις 11:00 το πρωί η Εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, θα κάνει γνωστή την πρότασή της αναφορικά με τα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης των ποινών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, που έχουν υποβάλει οι ένοχοι.

Παρότι η πρόταση της εισαγγελέως δεν δεσμεύει το δικαστήριο να την υιοθετήσει, θα ακολουθήσουν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης, όπου πλέον αναμένεται να ρίξουν και τα τελευταία τους όπλα στη «μάχη της αναστολής».

Στη συνέχεια, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να την πιο κρίσιμη απόφαση: Για ποιους θα δώσει την εντολή να συλληφθούν και να οδηγηθούν στα κελιά και για ποιους η έφεση θα έχει αναστέλλουσα δύναμη και θα μπορούν να παραμείνουν ελεύθεροι παρά την καταδίκη τους. Τονίζεται ότι εκτός από τον Γιώργο Ρουπακιά που καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, ο οποίος καταδικάστηκε σε 13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και η ασυλία του θα κριθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, οι υπόλοιποι καταδικασθέντες έχουν ζητήσει αναστολή.

Τι κατέθεσαν για να γλιτώσουν τη φυλακή:

Κάποιοι από τους καταδικασθέντες έφτασαν στα άκρα φέρνοντας στοπ Εφετείο γονείς, φίλους, γείτονες, ακόμα και έναν παπά για να καταθέσουν υπέρ του να παραμείνουν ελεύθεροι, ενώ κάποιοι άλλοι μέσω των δικηγόρων τους είπαν πως δεν ξέρουν να κάνουν τίποτε άλλο, παρά να φτιάχνουν τυρόπιτες ή να πωλούν ζωοτροφές. Επίσης, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης προσήλθαν οι ίδιοι να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος άφησε τον συνήγορό του να επιχειρηματολογήσει και να πει ότι «κρίνεται επειδή σήκωνε το δεξί του χέρι, όχι γιατί έκανε κάτι».

Η απόφαση περί των αιτημάτων αναστολής θα αποτελέσει ουσιαστικά το επισφράγισμα της μακράς δικαστικής διερεύνησης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013. Το «λύεται η συνεδρίαση» θα ακουστεί από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη, όταν ανακοινωθούν οι λεγόμενες «παρεμπίπτουσες αποφάσεις», που αφορούν ζητήματα όπως απόδοση κατασχεθέντων, αφαίρεση χρόνου κράτησης κ.α.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr