Διαθήκη Θεοδωράκη: Πως εξηγείται η αναφορά στο Νίκο Κουρή.

Δεν άφησε μία διαθήκη, αλλά πέντε αγαπημένος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Ο δικηγόρος της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη, εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με αυτές αλλά και με την αναφορά στο Νίκο Κουρή.

Διαθήκη Θεοδωράκη: Τι αναφέρει ο δικηγόρος για το Νίκο Κουρή

Σε αυτές, ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει αναφορά και στον Νίκο Κουρή, τον «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Τον ευχαριστεί που διαδίδει το έργο του και προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να μην του το απαγορεύσουν. Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ το MEGA, «δεν λέει ότι είναι γιος του, ότι είναι παιδί του, λέει ότι αυτοαποκαλείται Θεοδωράκης».

Παράλληλα, ζητεί από τους οικείους του να κάνουν μουσείο το σπίτι στο οποίο διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό του το αφήνει σε ένα ίδρυμα. Μιλώντας στον Alpha ο δικηγόρος της κόρης του, Μαργαρίτας Θεοδωράκη, εξήγησε τι σημαίνει η αναφορά στον Νίκο Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του και τι σημαίνει η παρένθεση «Θεοδωράκης» που υπάρχει δίπλα στο επίθετό του.

«Το όνομα “Θεοδωράκης” όπως και ο “Θοδωρακισμός”, η έννοιά του που αναλύει σε άλλη σελίδα της διαθήκης του, σημαίνει όλοι αυτοί που είναι ταγμένοι να υπηρετήσουν, να διαδώσουν να μείνει το έργο του ζωντανό. Όσον αφορά στο θέμα “Θεοδωράκης” είναι σε παρένθεση. Η ερμηνεία μου στηρίζεται σε πολλά γεγονότα. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που λένε ότι είναι Θεοδωρακιστές και υπογράφουν ως “Θεοδωράκης”», υποστήριξε.

Όπως είπε, «δεν αποδεχόμαστε ότι είναι γιος του (σ.σ.: ο Νίκος Κουρής) γιατί μέσα στη διαθήκη, που είναι λεπτομερής, είναι οι βελτιώσεις… Οι βασικές (σ.σ.: διαθήκες) είναι του 2017 και του 2011. Σε αυτές τις διαθήκες λοιπόν αναφέρει ρητά “τα δύο μου παιδιά”, αναφέρει ρητά “τα πέντε μου εγγόνια” και κάνει μνεία για όλους τους ανθρώπους που δεν είναι μόνο ο Νίκος Κουρής», κατέληξε ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος.

Απαντώντας στο ερώτημα αν τα δύο παιδιά του Μίκη Θεοδωράκη δεχθούν να προβούν σε τεστ DNA, όπως τους καλεί ο Νίκος Κουρής, ο κ. Παναγιωτακόπουλος τόνισε: «Νομίζω ότι όλα τα έχει ρυθμίσει ο κ. Θεοδωράκης λεπτομερώς, λέει ότι δεν έχει αφήσει καμία εκκρεμότητα, κανένα χρέος, και αν προκύψει κανένα τους το επιβαρύνει». «Γιατί να πάνε; Αφού τα ξεκαθαρίζει όλα στη διαθήκη του ο Θεοδωράκης», συνέχισε.

Στο ερώτημα αν η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη προτίθεται να προσβάλει τη διαθήκη στο κομμάτι που αφορά στο σπίτι, ο κ. Παναγιωτακόπουλος τόνισε ότι «εκεί υπάρχουν πάρα πολλά νομικά ζητήματα». «Αφήνει μία ευχή, ζει η κυρία Μυρτώ η οποία είναι ιδιοκτήτρια κατά το ήμισυ, είναι η Μαργαρίτα η οποία έχει κάποια άλλα δικαιώματα, είναι ο μεγάλος του εγγονός Μίκης και δικαίωμα οίκησης έχει ο Γιώργος στον πρώτο όροφο, άρα περιπλέκονται πιο πολύ τα πράγματα και στη διαθήκη, ίσως από αβλεψία, γράφει για επικαρπία. Άρα υπάρχουν τεράστια νομικά ζητήματα», συνέχισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr