Η Μόσχα εκτίμησε σήμερα ότι η διαρροή διαβαθμισμένων αμερικανικών εγγράφων για τη σύγκρουση στην Ουκρανία ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι «σκόπιμη» και «πλαστή» και να έχει στόχο να ξεγελάσει τη Ρωσία.

Η Μόσχα εκτίμησε σήμερα ότι η διαρροή διαβαθμισμένων αμερικανικών εγγράφων για τη σύγκρουση στην Ουκρανία ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι «σκόπιμη» και «πλαστή» και να έχει στόχο να ξεγελάσει τη Ρωσία. Σε αυτό το στάδιο «δεν έχουμε άποψη (…) Πιθανόν να είναι ‘fake’, μια σκόπιμη τοξική ενέργεια», σχολίασε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της σύγκρουσης (στην Ουκρανία) και ότι στην πραγματικότητα διεξάγουν έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον μας, τέτοιες μέθοδοι είναι πιθανές με στόχο να εξαπατήσουν τον εχθρό, δηλαδή την Ομοσπονδία της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Προσπάθεις καθησυχασμού από τις ΗΠΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους τους της Ουκρανία χθες Τρίτη, καθώς η Ουάσινγκτον προσπαθεί να καθησυχάσει τους συμμάχους της μετά τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών.

Αν και αρνήθηκε να σχολιάσει την αυθεντικότητα ή το περιεχόμενο των εγγράφων αυτών, ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι συνομίλησε με τον Ουκρανό ομόλογό του των Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα για να του δηλώσει «τη συνεχιζόμενη στήριξη» των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επεσήμανε επίσης ότι είχε επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ολέξι Ρέζνικοφ, στη διάρκεια της οποίας επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρά» τη διαρροή αυτή.

Πηγή: pagenews.gr