Νίκος Δένδιας: Ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Η Ελλάδα θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου που διενεργήθηκαν στη Μαριούπολη.

Κατά την άφιξή του στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ενώ διεμήνυσε πως η Ελλάδα θα ζητήσει από το Δικαστήριο της Χάγης τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Η Ελλάδα θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου που διενεργήθηκαν στη Μαριούπολη. Η Ελλάδα έχει ειδικό ενδιαφέρον για τη Μαριούπολη, λόγω της ελληνικής κοινότητας άνω των 100.000 ατόμων εκεί. Πέραν αυτού, θα ζητήσω από τους ομολόγους μου στη Συμμαχία να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία και να προστατεύσουν την Οδησσό, ούτως ώστε η Οδησσός να μην έχει τη μοίρα της Μαριούπολης».

Τι θα συζητηθεί στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της Συνόδου θα συζητηθούν η κατάσταση στην Ουκρανία, τα μέτρα στήριξης προς τους εταίρους, καθώς και το μέλλον των σχέσεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Στο περιθώριο της Συνόδου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να συναντηθεί με την Καναδή ομόλογό του, Μέλανι Τζολί.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Νίκος Δένδιας είχε βρεθεί στην Ουκρανία όπου επισκέφτηκε την Οδησσό για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr