Την ακράδαντη πεποίθησή του ότι η ανάπτυξη της Αφρικής αποτελεί βασική προτεραιότητα προς όφελος της διεθνούς κοινότητας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Την ακράδαντη πεποίθησή του ότι η ανάπτυξη της Αφρικής αποτελεί βασική προτεραιότητα προς όφελος της διεθνούς κοινότητας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Αυτό, μιλώντας στη Γενική Γραμματεία Νεολαίας και Απασχόλησης της Μοζαμβίκης με αφορμή τη δωρεά της ελληνικής κυβέρνησης για τη νεολαία και την ανάπτυξη στην επαρχία Κάμπο Ντελγκάντο.

Μάλιστα, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως η θαλάσσια ασφάλεια και η αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας αποτελούν βασικά στοιχεία υπό αυτό το πρίσμα.

Κατά την ομιλία του, στην οποία παρέστη και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μοζαμβίκη, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η ΕΕ έχει υποστηρίξει ενεργά την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μοζαμβίκη.

Εν συνεχεία, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, η οποία αποτελεί μέρος της Αποστολής της ΕΕ και εκπαιδεύει τις Ειδικές Δυνάμεις της Μοζαμβίκης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Η αποστολή αυτή έγινε σε απάντηση σε αίτημα της κυβέρνησης της Μοζαμβίκης για πρακτική βοήθεια, μετά την εξέγερση στο Cabo Delgado. Η εξέγερση αυτή είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν 1 εκατ. εσωτερικά εκτοπισμένους, πολλούς θανάτους και την καταστροφή υποδομών και όχι μόνο. Παρεμποδίζει επίσης σοβαρά την ανάπτυξη σημαντικών επιχειρήσεων, επηρεάζοντας άμεσα τις τοπικές κοινότητες και ιδιαίτερα τη νεολαία. Οι νέοι πρέπει να έχουν ευκαιρίες, απασχόληση και την ευκαιρία να ζήσουν μια ειρηνική και γόνιμη ζωή» ανέφερε.

Πηγή: pagenews.gr