Αναβολή της επίσκεψης Δένδια στην Αυστρία λόγω πανδημίας που ήταν προγραμματισμένη για την Πρωτοχρονιά

Στην αναβολή της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Αυστρία, την Πρωτοχρονιά, συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο Νίκος Δένδιας με τον Αυστριακό ομόλογό του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, λόγω της πανδημίας. Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν,ακόμα κι εντός Ιανουαρίου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών, όπως τονίζουν οι ίδιες διπλωματικές πηγές, αναμένεται να προχωρήσει κανονικά.

Το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών

Αναλυτικότερα, συνεχίζοντας τις προσεχείς ημέρες τον διπλωματικό μαραθώνιο με σκοπό την προώθηση των θέσεων της χώρας μας αλλά και την εμπέδωση των δεσμών που έχει οικοδομήσει, στις 4 Ιανουαρίου ο κ. Δένδιας αναμένεται να υποδεχθεί στην Αθήνα τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών, πρίγκιπα Φάισαλ, στη συνέχεια της διμερούς επίσκεψης στο Ριάντ τον περασμένο Απρίλιο, αλλά και της συμμετοχής του ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας στο Φόρουμ Φιλίας τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα.

Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί δύο από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Νιγηρία και την Αγκόλα, μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας αναμένεται να μεταβεί στη Βρέστη για το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Κατά την παραμονή του στη Γαλλία, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί το ναυπηγείο όπου κατασκευάζονται οι νέες ελληνικές φρεγάτες και να έχει διμερείς επαφές με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ λε Ντριάν, με τη συμμετοχή επίσης των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr