ΔΕΗ: Πάνω από τρία δισεκατομμύρια είναι μέχρι στιγμής οι προσφορές για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ από 1,35 δισεκατομμύρια που είναι ο μέγιστος στόχος που έχει θέσει η επιχείρηση.

Πάνω από τρία δισεκατομμύρια είναι μέχρι στιγμής οι προσφορές για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ από 1,35 δισεκατομμύρια που είναι ο μέγιστος στόχος που έχει θέσει η επιχείρηση. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως από σήμερα, από την πρώτη ημέρα υπερκαλύφθηκε κατά περισσότερο από 2 φορές, ενώ το ποσοστό υπερκάλυψης διαμορφώνεται σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο αν ληφθεί υπόψη ότι σημαντικό τμήμα των κεφαλαίων είναι ήδη γνωστό ότι θα καλυφθεί από επενδυτές όπως η ΕΕΣΥΠ/ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να διατηρήσουν την καταστατική μειοψηφία, η CVC, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

ΔΕΗ: Σε μόλις μιάμιση ώρα καλύφθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Μόλις μιάμιση ώρα χρειάστηκε για να καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ από το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών. Σημειώνεται ότι στο υψηλότερο σημείο του εύρους διακύμανσης της τιμής διάθεσης, δηλαδή στα 9 ευρώ ανά μετοχή.

Έχουν υποβληθεί προσφορές για αγορά μετοχών αξίας 1,35 δισ. ευρώ – που είναι το ανώτατο ποσό στο οποίο στόχευε η ίδια η επιχείρηση – ενώ η έκδοση βαίνει προς σημαντική υπερκάλυψη. Το βιβλίο προσφορών άνοιξε σήμερα και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

ΔΕΗ: Το πλάνο της επόμενης μέρας με επενδύσεις και επέκταση στα Βαλκάνια

Το πλάνο για την επόμενη ημέρα της ΔΕΗ περιλαμβάνει λεπτομέρειες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να ανοίξει από σήμερα το βιβλίο προσφορών.

Τι περιλαμβάνει το Ενημερωτικό Δελτίο

Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο, οι επενδύσεις για την περίοδο 2022-2026 θα διαμορφωθούν στα 9,3 δισ. ευρώ, εκ των τα 6 δισ. την επόμενη τριετία. Αυτά τα 6 δισ. ευρώ, θα διατεθούν ως εξής:

  • περίπου 3,2 δισ. ευρώ για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2024, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας και εξαγορών σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, με στόχο την επίτευξη εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ 7,2 GW έως το 2024
  •  περίπου 1 δισ. ευρώ στα δίκτυα (ΔΕΔΔΗΕ) έως το 2024, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη δικτύου, την αυτοματοποίηση δικτύων, τη διευκόλυνση της αγοράς και την παροχή καλύτερης εξυπηρέτησης πελατών· και
  •  περίπου 1,7 δισ. ευρώ έως το 2024 για τη συμβατική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, την επιχειρηματική μονάδα προμήθειας, την κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας από απόβλητα, την ψηφιοποίηση, τις τηλεπικοινωνίες και τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr