Δανία: Η Μέτε Φρεντέρικσεν η πρωθυπουργός της χώρας παραδέχθηκε το λάθος της που δεν φόρεσε σε κατάστημα μάσκα με βάση του κανόνες που ισχύουν.

Η πρωθυπουργός της Δανίας ζήτησε συγγνώμη σήμερα Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και απολογήθηκε , αφού οι παπαράτσι την τσάκωσαν στη Δανία να μη φοράει μάσκα μέσα σε ένα κατάστημα, σε αντίθεση με τους νέους κανόνες κατά του κορωνοϊού που ισχύουν στη χώρα.

Δανία

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από τη δανέζικη εφημερίδα Ekstra Bladet, το κατέγραψε χθες Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου ένας περαστικός μπροστά από τη βιτρίνα ενός καταστήματος ρούχων στο κέντρο της Κοπεγχάγης, τέσσερις ημέρες μετά την επαναφορά της υποχρέωσης της χρήσης της μάσκας σε ορισμένους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

«Ήταν απλά μια παράλειψη, αφότου οι νέοι κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ. Το αντιλήφθηκα, διότι ένας πολίτης με κατέγραψε», έγραψε η Μέτε Φρεντέρικσεν, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Προφανώς λυπάμαι»

«Γνωρίζω καλά ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Όμως, ιδανικά όχι σε εμένα. Επομένως, προφανώς λυπάμαι για αυτό και θέλω εκ νέου να σας ευχαριστήσω για όλα όσα εμείς κάνουμε μαζί για να περιορίσουμε την επιδημία», συνέχισε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Δανίας.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα σε μια κακή συγκυρία για την πρωθυπουργό, η οποία αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Δανία

Η επιτροπή ερευνά την απόφασή της να θανατωθούν πάνω από 15 εκατομμύρια βιζόν σε εκτροφεία της χώρας για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι μετάλλαξης του ιού που ευθύνεται για την Covid-19.

Έχοντας ανακοινωθεί εκτάκτως τον Νοέμβριο του 2020 στη Δανία, η εντολή αυτή αποκαλύφθηκε πως δεν ήταν νομικά βάσιμη εκείνη την εποχή, με αποτέλεσμα ο υπουργός Γεωργίας να παραιτηθεί και η Φρεντέρικσεν να ζητήσει συγγνώμη στους εκτροφείς. Η επιτροπή θέλει να μάθει εάν η πρωθυπουργός γνώριζε τη στιγμή που λάμβανε την απόφαση ότι κανένας νόμος δεν της επέτρεπε να την επιβάλει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr