«Οι Τούρκοι αισθάνονται ευγνωμοσύνη για τους Έλληνες διασώστες και για τον ελληνικό λαό που έδειξε τάχιστα τις αντιδράσεις του» δήλωσε ο διεθνής ποδοσφαιριστής.

Στην Καισάρεια της Τουρκίας παραμένει ο Δημήτρης Κολοβέτσιος που έζησε και τους δύο, φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. Ο ποδοσφαιριστής της Καϊσερισπορ μίλησε στις «Συνδέσεις» πέντε ημέρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, όντας πια ασφαλής στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του, μια και το σπίτι του που βρίσκεται στον 14ο όροφο πολυκατοικίας, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην Καισάρεια που μετρά κυρίως καταστροφές από τον σεισμό, αποκάλυψε ότι «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην πόλη. Οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες. Η θερμοκρασία είναι γύρω στους -10 βαθμούς. Αρκετός κόσμος υποφέρει όχι μόνο από το τι έχει πληγεί από τον Εγκέλαδο, υποφέρει και από το τσουχτερό κρύο και δεν έχει και πού να ζεσταθεί».

«Στην πόλη μας έχουμε αρκετές υλικές ζημιές. Έχουν καταρρεύσει δύο κτήρια, ευτυχώς όχι με θύματα. Οι πολίτες της Αντιόχειας έχει πληγεί περισσότερο» είπε και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της Καισάρειας, όπου διαμένει, σώθηκαν χάρη στην τοποθεσία που βρίσκεται η πόλη.

«Η πόλη της Καισαρείας βρίσκεται έχει 1.000 μέτρα υψόμετρο, οπότε οι ειδικοί λένε ότι δεν πληγήκαμε λόγω αυτού του γεγονότος» 

Πηγή: pagenews.gr