Σύμφωνα με νέα ανάλυση του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών των ΗΠΑ

Δραστικά έχει περιοριστεί η ικανότητα της Ρωσίας στο να αναπληρώνει τα πυρομαχικά που χρησιμοποιεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με νέα ανάλυση του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών των ΗΠΑ, την οποία φέρνει στο φως το CNN.

Ως εκ τούτου, η Μόσχα αναγκάζεται να αναθέσει στις υπηρεσίες πληροφοριών της να βρουν τρόπους για να αποφύγει τους περιορισμούς και να προμηθευτεί την κρίσιμη τεχνολογία και όσα απαιτούνται για να συντηρήσει την πολεμική της προσπάθεια.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει χάσει περισσότερες από 6.000 μονάδες εξοπλισμού από την έναρξη του πολέμου, πριν από σχεδόν οκτώ μήνες, δείχνει η εν λόγω ανάλυση.

Ο στρατός της χώρας πασχίζει ώστε να αποκτήσει τα μικροτσίπ, τους κινητήρες και την τεχνολογία θερμικής απεικόνισης που απαιτούνται για την κατασκευή νέων όπλων.

Επισημαίνεται εξάλλου, ότι οι σαρωτικοί περιορισμοί της Δύσης στις εξαγωγές προς τη Ρωσία ανάγκασαν τις αμυντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις της χώρας να μένουν σε αδράνεια.

Συγκεκριμένα, δύο από τους μεγαλύτερους εγχώριους κατασκευαστές μικροηλεκτρονικών της χώρας αναγκάστηκαν να σταματήσουν προσωρινά την παραγωγή επειδή δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα εξαρτήματα από το εξωτερικό.

Ακόμη, η έλλειψη ρουλεμάν –ένα στοιχείο χαμηλής τεχνολογίας– έχει οδηγήσει σε επιβράδυνση της παραγωγής αρμάτων μάχης, αεροσκαφών, υποβρυχίων και άλλων στρατιωτικών συστημάτων.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εργάζονται για να στείλουν το συντομότερο περισσότερα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία. Η προσπάθεια έχει μετατρέψει την Ουκρανία σε μια χώρα εξοπλισμένη, με προηγμένα όπλα τα οποία «κουβαλούν» την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Πάντως, η Ρωσία προσπάθησε να παρακάμψει τους δυτικούς περιορισμούς στην κρίσιμη τεχνολογία μέσω τεράστιων δικτύων, κινητοποιώντας  ολιγάρχες και εταιρείες – προμετωπίδες, λέει η ίδια ανάλυση, στοχεύοντας ιδιαίτερα την Ευρώπη και τις βόρειες ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να προμηθευτεί τα απαιτούμενα εξαρτήματα.

Πηγή: pagenews.gr