Ρολά ανεβάζουν τα καταστήματα στις 11 Ιανουαρίου, μαζί με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Το άνοιγμά τους θα γίνει με την επαναφορά του click away και την εφαρμογή του click in shop. Ο πελάτης δηλαδή θα μπορεί να μπαίνει στο μαγαζί προκειμένου να κάνει τις αγορές του.  Επίσης, από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα λειτουργήσουν και τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας είναι αυτά που θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις, συνεπώς και την λειτουργία της αγοράς. Ήδη το σχέδιο εφαρμογής του click in shop προετοιμάζεται αυτή την περίοδο έτσι ώστε να λειτουργήσει πιθανότατα μετά τις 15 Ιανουαρίου, εάν δεν υπάρξει κάποια αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Άνοιγμα των καταστημάτων σε δύο φάσεις:

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα είναι καλή, τότε σε πρώτη φάση θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα χωρίς φυσική παρουσία του πελάτη εντός, αλλά με τηλεφωνικές ή διαδικτυακές παραγγελίες. Ο πελάτης θα παραλαμβάνει το προϊόν έξω από το κατάστημα και χωρίς δοκιμή του και έπειτα από ραντεβού, όπως λειτούργησε την περίοδο των εορτών.

Μετά τις 15 Ιανουαρίου πιθανότατα να ανοίξει συνολικά το λιανεμπόριο με φυσική παρουσία των πελατών, αλλά μόνο με προκαθορισμένη επίσκεψη και υπό τους αυστηρούς περιορισμούς της τήρησης φυσικών αποστάσεων. Με το click in shop ο καταναλωτής θα μπορεί να κλείνει τηλεφωνικά ή διαδικτυακά ραντεβού για την επίσκεψή του στο κατάστημα σε προκαθορισμένη ώρα, να διαλέγει το προϊόν που τον ενδιαφέρει εκεί, να το δοκιμάζει εφόσον επιθυμεί και να το πληρώνει εντός του καταστήματος.

Πώς θα μετακινούμαστε για τα ψώνια:

Η αποστολή sms στο 13033, με την ένδειξη 2 θα είναι υποχρεωτική. Τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται και εντός των καταστημάτων, με τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων. Σε κάθε κατάστημα θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 4 πελάτες ανά 100 τετραγωνικά μέτρα. Στις μεγαλύτερες αλυσίδες και στις επιχειρήσεις shop in a shop ο αριθμός των ατόμων θα είναι μεγαλύτερος, ωστόσο θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να υπάρχει απόσταση.

Υπενθυμίζεται ότι την εφαρμογή της μεθόδου του click in shop είχε ζητήσει ήδη από την αρχή του δεύτερου lockdown και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, προκειμένου να μην χαθεί η περίοδος των εκπτώσεων και επέλθουν λουκέτα και απώλειες θέσεων εργασίας κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις. Άλλωστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του click away λόγω έλλειψης τεχνικών υποδομών όπως τα e-shop, προσπαθούν να βρουν τρόπους να ανασάνουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr