Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος επιμένει στο αφήγημά του για την Ελλάδα και τους μετανάστες

Με νέες στα όρια του χυδαίου, προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδα επανήλθε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αρχικά ο Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στην Κύπρο, σημείωσε απευθυνόμενος προς τους φοιτητές πως «δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων εάν δεν γνωρίζετε το διεθνές δίκαιο».

«Για να κατανοήσουμε τον παράλογο φόβο της Ελλάδας για τους Τούρκους, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε λίγο από κλινική ψυχολογία», είπε σε προκλητικό τόνο σε άλλο σημείο της ομιλίας του για τα ελληνοτουρκικά.

Στη συνέχεια με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο είπε: «Υπογράφουμε μια συμφωνία για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας με τη Λιβύη, υπογράψαμε τελευταία συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες και κάποιοι σκύλιασαν. Εσένα τι σε νοιάζει; Εγώ θα υπογράψω συμφωνία με όποια χώρα θέλω. Όταν η Λιβύη υπογράφει συμφωνία με τη Μάλτα δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν υπογράφουμε εμείς λένε δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει. Αυτό το προνόμιο το έχουν μόνο οι κυβερνήσεις της ΕΕ; Ακόμη και η Μάλτα εξεπλάγη, μας το είπαν ακόμη κι εμάς».

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος επιμένει στο αφήγημά του για την Ελλάδα και τους μετανάστες.

«Ήταν μια πολιτική για να μας αποσταθεροποιήσουν, να μας κάνουν ξενοφοβικούς σαν αυτούς, να διασφαλίσουμε ότι θα αποτρέψουμε τυχόν μετανάστες που θα μπορούσαν να έρθουν σε αυτούς σκοτώνοντας, βασανίζοντας και εκφοβίζοντάς τους με τον ίδιο τρόπο που κάνει η Ελλάδα, και για να δημιουργήσουμε ένα ατσάλινο τείχος για αυτούς. για να μην πάνε στην Ευρώπη. Και οι δύο το εφάρμοσαν μόνοι τους και προσπάθησαν να μας κάνουν να το κάνουμε μέσω των στρατηγικών συμμάχων τους στην Τουρκία. Ο στόχος ήταν ένας: όλοι να πεθάνουν, όλοι να φοβούνται, να μην έρχονται μετανάστες σε εμάς. Γνωρίζουμε αυτή την απάνθρωπη, κακόβουλη προσέγγιση, αυτή την προσέγγιση που φέρνει προβλήματα στον τομέα μας. Και δεν είμαστε και δεν θα είμαστε πιόνι κανενός, αποθήκη λαθρομεταναστών», δήλωσε.

Ερντογάν: «Οι μουσουλμάνοι σε Κύπρο και Θράκη δέχονται επιθέσεις»

Μία ημέρα νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος είζε ζητήσει τη συνεργασία και την ενότητα του ισλαμικού κόσμου σε ομιλία του προς τον Οργανισμό Ισλαμικών Κρατών, η 12η διάσκεψη του οποίου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στην Κωνσταντινούπολη.

 Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για επιθέσεις κατά του μουσουλμανικού πληθυσμού από την Κύπρο μέχρι τη Δυτική Θράκη και ζήτησε την αύξηση της συνεργασίας του ισλαμικού κόσμου για την αντιμετώπισή τους. «Από την Παλαιστίνη μέχρι το Κασμίρ, από την Κύπρο μέχρι τη Δυτική Θράκη, δε θα μπορέσουμε να υπερκεράσουμε τις επιθέσεις που στοχεύουν τον ισλαμικό κόσμο αν δεν αυξήσουμε τη συνεργασία μας σε όλα τα μέτωπα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr