Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου είχε επαφές με τον  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Σκούμα, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Λάζαρο Μαυρόπουλο και τον επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη.

Μετά την συνάντηση ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε εντατικοποίηση των ελέγχων προκειμένου να περιοριστούν κι άλλο οι μετακινήσεις ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας.  Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης τόνισε ότι πρέπει να δοθεί μια «ανάσα» 10 ημερών στο Ε.Σ.Υ. για την άμεση αποφόρτισή του.

Αντέχουμε γιατί έχουμε πάρει όλα τα μέτρα

«Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει. Η Θεσσαλονίκη και η κεντρική Μακεδονία δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία. Αντέχουμε και θα συνεχίσουμε να αντέχουμε γιατί έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, επιτηρούμε και εφαρμόζουμε όλες τις διατάξεις προκειμένου να περιορίσουμε τον κορονοϊο. Η συνεργασία μας με τον κ. Τζιτζικώστα είναι άριστη και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πεδίο πιο στοχευμένων ελέγχων», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Έλεγχοι παντού για να κόψουμε το δρόμο του ιού

Και πρόσθεσε: «Άμεσος στόχος είναι να δώσουμε καιρό δέκα μέρες στο Ε.Σ.Υ., εμείς έξω στους δρόμους και οι πολίτες στα σπίτια τους. Θα κάνουμε ελέγχους σε κάθε σημείο συνάθροισης, θα πάμε από πόλη σε πόλη και από νόμο σε νόμο όπου χρειαστεί, ώστε να μηδενίσουμε εστίες μόλυνσης από τον ιό. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα, αλλά να κόψουμε τον δρόμο του ιού».

Τζιτζικώστας: Μένουμε σπίτι για να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε έκκληση προς τους πολίτες τονίζοντας ότι είναι στο χέρι όλων μας για το πότε θα φύγουμε από αυτόν τον εφιάλτη και το πόσο σύντομα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. «Πρέπει το επόμενο διάστημα να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «μένουμε σπίτι και η μετακίνηση να είναι μόνο αν κρίνεται απαραίτητη. Πρέπει να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας διότι δίνουν μια τεράστια μάχη με τον ιό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr