Η Χρυσή Αυγή έχει πλέον χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι πρώην βουλευτές βρίσκονται στην φυλακή. Να θυμίσουμε πως και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός βρίσκεται πλέον στις φυλακές Δομοκού.

Παρόλα αυτά σε λίγες μέρες πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή προς ψήφιση μία διάταξη που θα στερεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι από τους πρώην βουλευτές. Η τροπολογία αυτή θα στερεί τα πολιτικά δικαιώματα των καταδικασθέντων.

Απαγόρευση του εκλέγειν και εκλέγεσθαι

Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία θα προβλέπει αυστηροποίηση και σαφή καθορισμό του νομικού πλαισίου, σχετικά με την αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων (το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και του εκλέγειν) των καταδικασθέντων για κακουργηματικές πράξεις.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το νέο εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση και θα προβλέπεται τόσο η απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές, όσο και το δικαίωμα ψήφου για τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς με βάση τις προβλέψεις της σχετικής τροπολογίας θα οι καταδικασθέντες για κακουργηματικές πράξεις θα διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους όσο εκτίουν την ποινή τους.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης όσο και ο Γιάννης Λαγός έχουν ιδρύσει δικά τους ακροδεξιά φασιστικά κόμματα μετά την διάλυση ουσιαστικά της Χρυσής Αυγής όταν έμεινε εκτός Βουλής το 2019.

Στις φυλακές Δομοκού ο Λαγός

ο στέλεχος της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στην ειδική πτέρυγα που έχει διαμορφωθεί για τα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, και σύμφωνα με πληροφορίες είχε ήδη των πρώτη συνάντηση με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και Ηλία Κασιδιάρη.

Οι τρεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, συναντήθηκαν και κουβέντιασαν στο προαύλιο των φυλακών παρά τις διαφορές που οδήγησαν και στην ανεξαρτητοποίηση του Λαγού στην Ευρωβουλή.

Ο Γιάννης Λαγός βρίσκεται στο ίδιο κελί με τον πυρηνάρχη του Περάματος Αναστάσιο Πανταζή, που καταδικάστηκε μεταξύ άλλων για τις αιματηρές επιθέσεις σε μέλη του ΠΑΜΕ και σε Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr