Ο μέχρι πριν λίγες ώρες κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, μετά την ανακοίνωση παραίτησής του, εξέδωσε νέα δήλωση, απαντώντας, επί της ουσίας, στην αξιωματική αντιπολίτευση, ξεκαθαρίζοντας πως η εν λόγω απόφασή του οφείλεται σε οικογενειακούς λόγους, καλώντας τους πάντες να τους σεβαστούν.

Σύμφωνα με ό,τι φαίνεται να ανέφερε ο ίδιος, «διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά, επανέρχομαι για δεύτερη φορά, ελπίζω και τελευταία: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Και επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους».

«Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς. Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές από τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα», προσέθεσε.

Τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία;

Την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη σχολίασε με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός είναι η κ. Μενδώνη να ακολουθήσει, το απαιτεί η κοινή λογική», υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του με την οποία σχολιάζει την είδηση που έχει προκαλέσει αίσθηση.

Επιπλέον, στην ανακοίνωσή του ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «αντί να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στην καρέκλα της τη στιγμή που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αγανακτισμένοι από τη συγκάλυψη του κατηγορουμένου για παιδεραστία κ. Λιγνάδη, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».

«Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μενδώνη, του αξίζουν συγχαρητήρια. Αν, όμως, πρόκειται για τις εσωτερικές ίντριγκες της κυβέρνησης και για το ποιος άδειασε ποιον προκειμένου να καλύψουν τον Λιγνάδη, δεν αφορά κανέναν», συνέχισε για να καταλήξει στο εξής: «Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη – Μενδώνη δεν θα ξεχαστούν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr