Χρήστος Σταϊκούρας: Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα στα 228 εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το όφελος για τον Έλληνα φορολογούμενο από την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η χώρα από το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα στα 228 εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το όφελος για τον Έλληνα φορολογούμενο από την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η χώρα από το ΔΝΤ.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η απόφαση του ΔΝΤ για τις νέες διευθετήσεις δανεισμού, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το 2022 επίκειται η τρίτη αποπληρωμή του δανείου, που θα είναι για ποσό 1,8 δισ. ευρώ, με εκτιμώμενο όφελος τα 43 εκατ. ευρώ, ενώ είχαν προηγηθεί η αποπληρωμή της 25/11/2019, ύψους 2,7 δισ. ευρώ με όφελος 100 εκατ. ευρώ, και η αποπληρωμή της 18/3/2021, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, με όφελος 85 εκατ. ευρώ.

Τι είπε για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία

Σχετικά με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι με τις νέες διευθετήσεις δανεισμού “συνάπτεται πιστωτική συμφωνία μεταξύ χωρών, που έχουν οικονομική δυνατότητα, και του Ταμείου, με την οποία η χώρα δύναται να παρέχει πόρους για τη στήριξη του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, ιδιαίτερα σε χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων. Επίσης, ότι το ποσό της ελληνικής συμμετοχής είναι περίπου δύο δισ. ευρώ και ότι η απόφαση για τις Νέες Συμφωνίες, ενεργοποιείται μόνο όταν δεν επαρκούν τα μερίδια συμμετοχής των κρατών για να προληφθεί ή να αντιμετωπιστεί μια κρίση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr