Ο Υφυπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας μίλησε στο pagenews.gr για το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υφυπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας μίλησε στο pagenews.gr για το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ολόκληρη η δήλωση του Χρίστου Δήμα

«Ο στόχος μας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι να παρέχουμε στους ταλαντούχους έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες τα κατάλληλα εργαλεία, τα κίνητρα και τις προϋποθέσεις ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο από την Ελλάδα. Τα τελευταία δύο χρόνια σημαδεύτηκαν από πρωτοφανείς διαδοχικές προκλήσεις, όπως είναι η πανδημία, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση ως απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία, το μεταναστευτικό και η Τουρκική προκλητικότητα. Αναμφίβολα, η οικονομία και η κοινωνία δοκιμάστηκαν από τις επιπτώσεις των παραπάνω εξωγενών κρίσεων. Με αφορμή το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τι έκανε η Κυβέρνηση σε αυτά τα 3 σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης και πώς ανταπεξήλθε στις προκλήσεις. Καταφέραμε να υλοποιήσουμε σε μεγάλο βαθμό την μεταρρυθμιστική μας ατζέντα και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, για μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, λιγότερη γραφειοκρατία, και διαθέτοντας πλέον ένα φιλικότερο περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα και την επενδυτική δραστηριότητα και ένα κράτος περισσότερο ψηφιοποιημένο.

Σήμερα, η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας και η σύνδεση τους με την επιχειρηματικότητα αποτελούν για την Κυβέρνηση στρατηγική προτεραιότητα. Οραματιζόμαστε τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα να εξελιχθεί σε έναν κόμβο καινοτομίας για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr