Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση στέλνει ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση στέλνει ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εντείνει τις προσπάθειές του για τον εντοπισμό δύο Κυπρίων που αγνοούνται μετά τη χθεσινή σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Αναφερόμενος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα,  νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι πρόκειται για μια «ανείπωτη τραγωδία», για «κάτι που παρακολουθούμε καθημερινά».

«Είναι και ένα μήνυμα για τη δική μας διακυβέρνηση», συμπλήρωσε ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, «για κάθε διακυβέρνηση σε κάθε χώρα, ότι θα πρέπει να γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες προηγουμένως για να μπορούν να αποφεύγονται τέτοιου είδους τραγικές εξελίξεις».

Ο Κύπριος πρόεδρος έκανε λόγο για «ανθρώπινο λάθος στο οποίο οφείλεται το δυστύχημα» και συμπλήρωσε: «όπως ενημερώνομαι οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Είναι μια τραγωδία. Υπάρχουν δύο συμπατριώτες μας, είμαστε σε επαφή με τις οικογένειες. Χθες ο υπουργός Εξωτερικών, με οδηγίες μου, μίλησε με τις οικογένειες των δύο συμπατριωτών μας. Τόσο η πρεσβεία μας στην Αθήνα όσο και το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη είναι μαζί τους και ελπίζουμε το συντομότερο δυνατόν να έχουμε νέα σε σχέση με την κατάσταση πραγμάτων».

Μεταξύ των επιβαινόντων στο τρένο αναφέρονται και δύο Κύπριοι φοιτητές. Πρόκειται για δύο Κύπριους που δεν εμφανίζονται, όπως τονίζεται στις σχετικές αναφορές από ενημερωτικά μέσα του Νησιού, «ούτε στην λίστα των θυμάτων, ούτε στην λίστα των τραυματιών». Έτσι, ο νεαρός Κύπριος και η νέα Κύπρια φοιτήτρια θεωρούνται αγνοούμενοι από τις κυπριακές αρχές.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, ο κ. Κορνήλιος Κορνηλίου ο οποίος είναι γενικός διευθυντής στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, η τύχη των δύο φοιτητών θα εξακριβωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Κορνηλίου επισήμανε, τέλος, πως «δεν είναι γνωστός ο τελικός αριθμός των Κυπρίων που επέβαιναν στο τρένο και συμπλήρωσε ότι μόνον ένας Κύπριος έχει εντοπιστεί και πληροφόρησε ότι, έως τώρα, εντοπίστηκε μόνον ένας Κύπριος τραυματίας, ο οποίος πήρε εξιτήριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr