Καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Κόμπος.

Για τις 10 το πρωί έχει οριστεί η έναρξη της επίσημης τελετής ανάληψης των καθηκόντων όλων των μελών της κυβέρνησης του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας θα ανακοινώσει τα ονόματα των νεοδιορισθέντων μελών του νέου κυβερνητικού σχήματος. Μετά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Εθιμοτυπίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τους διορισθέντες Αξιωματούχους και τους Επιτρόπους, θα μεταβούν στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου, στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με όλα τα νεορισθέντα πρόσωπα, θα επιτρέψουν στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου για τη λήψη της αναμνηστικής φωτογραφίας. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, σύντομης διάρκειας. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του νέου Υπουργικού, οι υπουργοί και υφυπουργοί θα αναχωρήσουν για τα Υπουργεία και Υφυπουργεία τους για τις τελετές παράδοσης-παραλαβής των χαρτοφυλακίων τους. Όλες οι τελετές έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από τις 11:30 το πρωί μέχρι τις 15:30 μετά το μεσημέρι.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα της Κύπρου

Η κυβέρνηση αποτελείται από 25 μέλη, υπουργούς και υφυπουργούς. Η κυβέρνηση είναι προγραμματισμένο να αναλάβει καθήκοντα την 1η Μαρτίου, μετά την νενομισμένη διαβεβαίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Κόμπος. Ο Κ. Κόμπος είναι διδάκτορας συνταγματικού δικαίου και αναπληρωτής καθηγητής δημοσίου δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με τον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συνδέεται με προσωπική γνωριμία.

Στο υπουργείο Οικονομικών τοποθετείται ο Μάκης Κεραυνός, ένα έμπειρο πολιτικό στέλεχος. Ο Μάκης Κεραυνός είναι οικονομολόγος και έχει μακρά επαγγελματική σταδιοδρομία ως διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.Ο διακεκριμένος τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Πολιτισμού. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σπούδασε Μουσική στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου από όπου απέκτησε διπλώματα κλασσικής κιθάρας και πιάνου και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής Λονδίνου στα ανώτατα θεωρητικά μαθήματα. Τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριοποιείται στην ελληνική και ξένη δισκογραφία γράφοντας μουσική, στίχους και ερμηνεύοντας τραγούδια που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό, κατατάσσοντας τον στους πλέον δημοφιλείς Έλληνες τραγουδοποιούς.

Πιο αναλυτικά, η νέα κυβέρνηση είναι η ακόλουθη, όπως ανακοινώθηκε απόψε και μεταδίδεται από τα ενημερωτικά μέσα της Κύπρου:

Υπουργός Άμυνας: Μιχάλης Γιωργάλλας. Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας: Αθηνά Μιχαηλίδου. Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων: Αλέξης Βαφειάδης. Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας: Γιώργος Παπαναστασίου. Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος :Πέτρος Ξενοφώντος. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Γιάννης Παναγιώτου. Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως :Άννα Κουκκίδου – Προκοπίου. Υπουργός Υγείας: Πόπη Κανάρη. Υφυπουργός παρά τω Προέδρω – Με αρμοδιότητα τον συντονισμό και την επιτήρηση της υλοποίησης του Κυβερνητικού Έργου: Ειρήνη Πική. Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω: Μαρίνα Χατζημανώλη Υφυπουργός Τουρισμού παρά τω Προέδρω: Κωστας Κουμής. Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Προέδρω: Φίλιππος Χατζηζαχαρία. Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας παρά τω Προέδρω: Μαριλένα Ευαγγέλου. Υφυπουργός Πολιτισμού παρά τω Προέδρω: Μιχάλης Χατζηγιάννης Κυβερνητικός Εκπρόσωπος :Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας: Χαράλαμπος Χαραλάμπους Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος: Δόξα Κωμοδρόμου Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας: Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Διευθύντρια Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας: Μαριλένα Ραουνά Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου: Πηνελόπη Παπαβασιλείου Επίτροποι που διορίζονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (άνευ νομοθεσίας): Επίτροπος Ισότητας των Φύλων: Τζόζη Χριστοδούλου Επίτροπος Περιβάλλοντος: Μαρία Παναγιώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr