Ακάρ: Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας αντέδρασε για άλλη μία φορά κατά της Ελλάδας, αυτή τη φορά με αφορμή τους νέους εξοπλισμούς που αγοράζει η Ελλάδα.

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας, εκτοξεύει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. O υπουργός Άμυνας, χαρακτήρισε «Μάταιους» για μία ακόμη φορά τους εξοπλισμούς που έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα, επισημαίνοντας πως αυτό που χρειάζεται η περιοχή είναι ο διάλογος ανάμεσα στις δύο χώρες.

Από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Ακάρ τάχθηκε υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας με την Ελλάδα. «Είμαστε υπέρ του διαλόγου. Είμαστε υπέρ του να ζουν οι άνθρωποι των δύο χωρών σε ευημερία. Είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας πως η εξοπλιστική προσπάθεια της Ελλάδας είναι «μάταιη» και πως ο διάλογος είναι σημαντικός. «Τον χρειάζεται η περιοχή και σημαντικό και για το ΝΑΤΟ» τόνισε.

Σχετικά με την Κύπρο

Όσον αφορά την Κύπρο, επανέλαβε προκλητικά πως μοναδική λύση είναι η ύπαρξη δύο ισότιμων κρατών στο νησί, τονίζοντας πως η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι νέες δηλώσεις Ακάρ έρχονται ως απάντηση στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο, που την Δευτέρα -σε εθιμοτυπική συνάντηση του με συντάκτες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας- δήλωσε πως: «Δεν χρειάζεται να απαντάμε σε ό,τι λέει, ας έρθει κολυμπώντας στο Καστελλόριζο αφού το δηλώνει».

Προηγήθηκαν οι δηλώσεις Ακάρ, σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας, ο οποίος υποστήριξε προκλητικά πως «ακόμα κι ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας θα μπορούσε να πάει κολυμπώντας στο Καστελόριζο», στοχεύοντας στο ελληνικό νησί και τονίζοντας πως το νησί δεν δικαιούται τόσο μεγάλη θαλάσσια ζώνη ευθύνης όπως υποστηρίζει η Ελλάδα.

“Με τους εξοπλισμούς δεν μπορεί να φτάσετε κάπου, είναι μία μάταιη προσπάθεια”

Επαναλαμβάνοντας παλαιότερες δηλώσεις του ο Ακάρ, υποστήριξε πως οι νέοι ελληνικοί εξοπλισμοί «φτωχοποιούν» τον ελληνικό λαό, τονίζοντας πως: «Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες διπλωμάτες, απόστρατοι και ακαδημαϊκοί» που διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία. «Παρά την προβληματική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, κάνουν μεγάλες δαπάνες για αυτά βάζοντας τον ελληνικό λαό σε σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες διπλωμάτες, απόστρατοι και ακαδημαϊκοί που τα βλέπουν αυτά.

Με τους εξοπλισμούς δεν μπορεί να φτάσετε κάπου, είναι μία μάταιη προσπάθεια» δήλωσε, ζητώντας συνεργασία από την Ελλάδα και ερμηνεύοντας για μία ακόμη φορά το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, σύμφωνα με τα τουρκικά συμφέροντα. «Εγκαταλείψτε τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις που αυξάνουν τη ένταση και κρατήστε το χέρι της φιλίας που απλώνουμε εμείς. Εμείς λέμε αν χρειάζεται να κάτσουμε να μιλήσουμε και μειώσουμε τις ασκήσεις. Αλλά οι γείτονές μας με ασκήσεις, με NAVTEX και με συμμαχίες αυτό το υπονομεύουν. Εμείς είμαστε εντός του ΝΑΤΟ, πρέπει να φανεί πως οι νέες τεχνητές συμμαχίες θα βλάψουν το ΝΑΤΟ». Όσον αφορά την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη, αρκέστηκε να δηλώσει πως: «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr