Χίος: Στην κεντρική πλατεία των Θυμιανών έκλεψε τις εντυπώσεις το μεγάλο χειροποίητο πλεκτό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η Χίος μονοπώλησε το ενδιαφέρον με ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα. Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Θυμιανών για να δουν το πρώτο χειροποίητο πλεκτό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Αν και η θερμοκρασία είχε πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτοικοι του νησιού έσπευσαν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στο μοναδικό χωριό που είχε στηθεί στο κέντρο του χωριού. Γυναίκες από το Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Όμιλο Θυμιανών (ΜΕΟΘ) έπλεξαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που μέσα στη βραδιά φωταγωγήθηκε με χιλιάδες λαμπάκια, φωτίζοντας όλα τα πολύχρωμα πλεκτά σχέδια που με τόση αγάπη πλέχτηκαν, για να δώσουν και πάλι φως και χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Το χριστουγεννιάτικο πλεκτό δέντρο

Από ένα χριστουγεννιάτικο χωριό δεν θα μπορούσε να λείπει ο Χιονάνθρωπος, καθώς και οι δύο γενναίοι καρυοθραύστες. Στο χωριό υπήρχε και εργαστήρι χριστουγεννιάτικων κατασκευών, όπου οι μικροί φίλοι του χωριού μπορούσαν να στείλουν τα γράμματα τους στον αγαπημένο Άγιο Βασίλη.

Οι μεγάλοι φίλοι του χωριού ζεστάθηκαν με το ζεστό κρασί που προσφέρονταν σε όποιον το επιθυμούσε, ενώ παράλληλα υπήρχαν δράσεις, όπως το παιδικό τμήμα της γυμναστικής του ΜΕΟΘ, που χόρεψε σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.

Παραμένει το πλεκτό χωριό μέχρι τέλη Δεκεμβρίου

Από το χριστουγεννιάτικο χωριό δεν λείπει και η μικρογραφία ενός από τα αξιοθέατα της περιοχής, η Βίγλα της Αγίας Ελένης. Η Κοινότητα Θυμιανών φρόντισε να χαρίσει σε όλους τους παρευρισκόμενους την ψευδαίσθηση του πλούσιου χιονιού με το τεχνητό χιόνι που έπεφτε από τον ουρανό και χάνονταν στον ουρανό, συμπληρώνοντας το όνειρο των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, ο μάγος JoJo χάριζε στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς σε γονείς και παιδιά. Το μαγικό σκηνικό συμπληρώθηκε με την αφή του Χριστουγεννιάτικου πλεκτού δέντρου, και με πολλά φαντασμαγορικά βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό!

Το Χριστουγεννιάτικο πλεκτό χωριό θα παραμείνει στα Θυμιανά, ενώ παράλληλα ο ΜΕΟΘ διοργανώνει από τις 23 έως και τις 30 Δεκεμβρίου δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr