Συσπειρωμένη η ελληνική μειονότητα μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας – Ομαλά εξελίσσεται η διαδιασία

Συσπειρωμένη προσέρχετεαι σήμερα από το πρωί στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία η ελληνική μειονότητα μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση του ομογενούς υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Mε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, ξεκαθάρισε πως ο Μπελέρης παραμένει υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Χειμάρρας, διαψεύδοντας fake news για αποκλεισμό του«Απαντώντας στο ενδιαφέρον εκπροσώπων των ΜΜΕ για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Διονυσίου Φρέντι Πέτρου Μπελέρη, που στηρίζεται από τον συνθέσεις Postke Flone, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή διευκρινίζει ότι όσον αφορά τον εκλογικό κώδικα, όπως και ο νόμος αριθ. 133/201″Περί διασφάλισης της ακεραιότητας των προσώπων που εκλέγονται, διορίζονται ή ασκούν δημόσια καθήκοντα”, συνεχίζει να είναι υποψήφιος και το όνομά του παραμένει στο ψηφοδέλτιο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με την ΕΡΤ ομογενείς από Αυστραλία και ΗΠΑ κατέφτασαν μαζικά για να ψηφίσουν.

«Αύριο η ψήφος σας σώζει τον τόπο και τη δημοκρατία»

Στην Χειμάρρα οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 και μέχρι αυτή την ώρα η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.

Χθες, ο Φρέντι Μπελέρης κρίθηκε προφυλακιστέος για την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων και μεταφέρθηκε στις φυλακές των Τιράνων, όπου θα παραμείνει τουλάχιστον 10 μέρες.

Με μήνυμά του μέσα από τη φυλακή, που μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ, ζήτησε από τους συμπατριώτες του να δώσουν στην κάλπη απάντηση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα, τονίζοντας πως: «Αύριο η ψήφος σας σώζει τον τόπο και την δημοκρατία».

Πηγή: pagenews.gr