Χατζηδάκης: Ρεκόρ θα σημειώσει φέτος η χώρα μας στην έκδοση των συντάξεων όπως σημείωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ρεκόρ θα σημειώσει φέτος η χώρα μας στην έκδοση των συντάξεων όπως σημείωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. «Το 2021 πάμε για ρεκόρ όλων των εποχών στην έκδοση συντάξεων» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα.

Ο αρμόδιος υπουργός ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την επιτάχυνση της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, και σημείωσε πως «φιλοδοξούμε, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, να τελειώνουμε με το θέμα των εκκρεμών κύριων συντάξεων».

Για το 1555

Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε και για το νέο ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επισημαίνοντας ότι ο ενιαίος αριθμός κλήσης 1555 είναι στην πραγματικότητα κοινωνική πολιτική, διότι εξυπηρετεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, ασφαλισμένους.

Για τον κατώτατο μισθό

Για τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός Εργασίας υπενθυμίζει ότι έχει ήδη αποφασιστεί μια μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% και, «καθώς η οικονομία περνά τώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, είμαστε αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι να συμμετάσχουν στα οφέλη της με μια νέα αύξηση του κατώτατου μισθού». «Δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν!» υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr