Οι νέοι θα έχουν μια ειδική θέση στην ομιλία τους πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Όσον αφορά τις συντάξεις, ο  Χατζηδάκης είπε ότι περίπου 1,8 εκατ. συντάξεις, επαναϋπολογίζονται για τους συνταξιούχους προ του 2016.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι οι νέοι θα λάβουν μια επιδότηση σχετικά με την εργασία τους με ειδικό μπόνους από το κράτος και τους εργοδότες. Επίσης, αναμένεται και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Από αυτές οι περίπου 120 χιλιάδες είναι δύσκολες περιπτώσεις, με λάθη στα στοιχεία. Οι 1 εκατ. συντάξεις από τις υπόλοιπες έχουν δοθεί σε συνταξιούχους με κάτω από 30 χρόνια ασφάλισης.

Επομένως, μένουν 750 χιλιάδες συντάξεις που αφορούν τους συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, είπε ο υπουργός. Διευκρίνισε, όμως, ότι από αυτούς υπολογίζεται ότι περίπου οι 150 χιλιάδες συνταξιούχοι δικαιούνται να πάρουν αναδρομικά, τα οποία δεν θα είναι τόσα πολλά σε σχέση με την άλλη κατηγορία συνταξιούχων.

«Οι υπόλοιποι δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του νόμου», σημείωσε χαρακτηριστικά και έκλεισε επιβεβαιώνοντας πως τέλη Οκτωβρίου θα πληρωθούν τα αναδρομικά στην πλειοψηφία τους.

Κωστής Χατζηδάκης: Κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό τοποθετήθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο “Οι νέοι θέλουν νέα πράγματα” τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό τοποθετήθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο “Οι νέοι θέλουν νέα πράγματα” τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Ποια τα τρία βασικά πλεονεκτήματα σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το νέο σύστημα έχει τρία βασικά πλεονεκτήματα:Πρώτον, ο νέος ασφαλισμένος αποκτά έλεγχο πάνω στην επικουρική του σύνταξηκαθώς θα μπορεί να την επηρεάζει μέσω του επενδυτικού του προφίλ. Δεύτερον, θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, καθώς ο νέοςπου θα έχει ατομικό λογαριασμό θα νοιάζεται για τις ασφαλιστικές του εισφορές. Και τρίτον, οδηγεί σε μεγαλύτερες αποδόσεις και σε μεγαλύτερες συντάξεις κατά43-68% για τους νέους, σε σχέση με αυτές που θα λάμβαναν εάν διατηρούνταν το υφιστάμενο σύστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr